Recenzje książki "Krok trzeci"

Dodaj swoją recenzję

Krok trzeci ...

26.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści Bartosza Szczygielskiego do tej pory nie wiedzieć czemu omijałam. Jakoś tak nie za bardzo było mi z nimi po drodze. Do momentu aż w ręce wpadła mi ta książka ... a właściwie na początku samym tylko jej zapowiedź. To było coś co mnie zaciekawiło, więc innej opcji nie było jak po nią po prostu sięgnąć. I jak to wyszło? Wyszła recenzja, któr... {} Recenzja książki Krok trzeci

Na pierwszy rzut oka...

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świetny tytuł. Szczególnie w połączeniu z nagłówkiem: Nie kradnij. Nie cudzołóż. Nie zabijaj. Znakomita okładka. Jasna, z rzucającymi się w oczy wielkimi literami KROK TRZECI i tajemnicą skrytą za otwartymi drzwiami. Ale tekst: „Lubiła kochankę męża(…) Nie miała jednak pojęcia co stało się z jej ciałem”, jest świetny. Jak najlepsza reklama, po kt... {} Recenzja książki Krok trzeci

@katala @katala

"Krok trzeci" wciąga i zaskakuje

13.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Krok trzeci" to moje pierwsze spotkanie z twórczością autora, jednak z pewnością nie ostatnie. W dużym skrócie to historia o kobiecie, która musi zakwestionować całe swoje dotychczasowe życie, o którym tak naprawdę mało co wie. Musi poskładać na nowo swoją osobę, swoje małżeństwo i całe życie. Bohaterką powieści jest Magda. Niespełna czterdziest... {} Recenzja książki Krok trzeci

Świetnie skonstruowany thriller psychologiczny

8.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy tylko ujrzałam w zapowiedziach książkę Bartosza Szczygielskiego, stwierdziłam że muszę koniecznie poznać tę historię. Thriller psychologiczny autorstwa rozwijającego się polskiego autora, zdawkowy opis wydawcy… Nie mogłam się doczekać! Prawdopodobnie przez moje nastawienie, oczekiwanie względem „Kroku trzeciego” były wysokie. Czy lektura im s... {} Recenzja książki Krok trzeci

krok w przód, krok w tył

7.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miałam nadzieję na kryminał. A tymczasem…. Długo nie mogłam zdecydować, czy czytam thriller, czy historię rozwoju choroby psychicznej. Trochę to irytowało. Z drugiej strony Bartosz Szczygielski umiejętnie przyciąga czytelnika. Pisze w taki sposób, że jednak chce się poznać ciąg dalszy. Dobre, momentami nawet dowcipne dialogi, krótkie rozdziały,... {} Recenzja książki Krok trzeci

Gdy przeszłość dochodzi do głosu ...

2.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po tę powieść miałam pewne oczekiwania. Czy się spełniły? Czy liczyłam na więcej? A może emocji było aż nadto? To moje pierwsze spotkanie z autorem i już wiem, że będą kolejne. Magda – jak sama o sobie mówi – ma wszystko, co jej jest potrzebne do pełni szczęścia. Pracę, która daje jej satysfakcję, mieszkanie, kochającego męża. Ale czy na... {} Recenzja książki Krok trzeci

Bardzo dobry kryminał!

1.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co to była za książka! Prawdziwy rollercoaster i jazda bez trzymanki. I jak już jesteśmy przekonani i wiemy, o co w tym wszystkich chodzi, to autor po raz kolejny pokazuje nam, że tak naprawdę to nie wiemy nic! Może jednak zaczniemy od początku? Poznajemy Magdę, która wydawać by się miało, wiedzie idealne życie. Ma kochającego męża, piękny dom i... {} Recenzja książki Krok trzeci

Krok trzeci

30.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bartosza Szczygielskiego zna i ceni szerokie grono czytelników, głównie za sprawą cyklu o Gabrielu Bysiu („Aorta”, „Krew”, „Serce”). Wyjście z serii, która chcąc nie chcąc wpisuje się w pewien schemat, zawsze odbieram jako powiew świeżości i złapanie oddechu. A tak na marginesie, zawsze mnie ciekawiło, czy autor nie ma zwyczajnie dość następującyc... {} Recenzja książki Krok trzeci

{}