Recenzje książki "Krok trzeci"

Dodaj swoją recenzję

"... Życie w nieświadomości było znacznie prostsze."

28.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki grupie wydawniczej Foksal mogłam poznać kolejnego polskiego pisarza, i to takiego który potrafi posługiwać się piórem. Pisze ładnym językiem, przyjemnie się go czyta. Bartosz Szczygielski znany jest między innymi z powieści "Aorta", "Krew", "Serce", tym razem próbuje swoich sił w thrillerze psychologicznym "Krok trzeci" Mogę sobie tylko wy... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Wiesia@Wiesia {}× 18

TEN krok.

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdybyście stanęli przed lustrem, takim, które prócz ciała ukazuje także wnętrze - myśli, emocje, uczucia - czy bylibyście zachwyceni widokiem? Czy nie wzbudziłby waszego niesmaku, może rozczarowania? Magda, bohaterka "Kroku trzeciego" Bartosza Szczygielskiego byłaby nieco zaskoczona, gdyby jej lustro przestało zwodzić i zniekształcać rzeczywist... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Pani_Ka@Pani_Ka {}× 3

Uważaj na nią

20.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'Lubiła kochankę męża. Nie miała jednak pojęcia, Co stało się z jej ciałem.' Idealne życie, mąż żona, idealna praca i mieszkanie. Jednak wspólne dzielenie sypialni jest dla nich czymś zupełnie trudnym. Magda - pani terapeutka od dłuższego czasu nie miała zbliżenia z mężem. Ich sypialnia jest miejscem snu, niekoniecznie wspólną. Podejrzewa,... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Bookmaania@Bookmaania {}× 4

Świat zaburzonej psycholożki

{} WYBÓR REDAKCJI
21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początek trzy dygresje. Związane z omawianą książką mniej lub bardziej, a może i wcale. Można je sobie darować. Znajomy psycholog (doktor, psychologia kliniczna, wykładowca) stwierdził kiedyś, że przynajmniej połowa osób, studiujących psychologię, wybiera ten kierunek studiów, bo mniej lub bardziej świadomie chce naprawić siebie albo swoją rod... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Meszuge@Meszuge {}× 7

Nie ufaj nikomu

{} WYBÓR REDAKCJI
8.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czy potrafisz rozpoznać swoje uczucia i wyrazić własne potrzeby ?” Mroczna, przytłaczająca, klaustrofobiczna, psychodeliczna. Nie potrafię innymi słowami określić tej książki. Łapie czytelnika w swoją mroczną atmosferę i nie wypuszcza, aż do końca. Czułam się tak samo skołowana i osaczona jak główna bohaterka. Magda pewnego dnia budzi się ... {} Recenzja książki Krok trzeci

@gala26@gala26 {}× 21

Lot w labiryncie

{} WYBÓR REDAKCJI
25.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapnijcie dobrze pasy. Rozwijamy sporą prędkość. Będzie kołowanie i turbulencje. I ktoś może ucierpieć. Nie będzie bezpiecznego lądowania. Zaczynając lekturę „Kroku trzeciego” Bartosza Szczygielskiego myślałam, że to kolejny małżeński thriller, ale z jakże atrakcyjną wizualnie okładką. To jednak nie jest „kolejny”, ale zupełnie inny thriller. Duż... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Zaneta@Zaneta {}× 8

Zaburzenia dysocjacyjne powieści

{} WYBÓR REDAKCJI
25.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Thriller psychologiczny Bartosza Szczygielskiego to powieść skonstruowana z wizją, planem i pomysłem, choć nie jest wolna od wad. Fabuła budowana jest na niepamięci głównej bohaterki, lukach w informacjach posiadanych na temat własnego życia. Akcja rozpędza się stopniowo, choć (co jest akurat bardzo dobre) już od pierwszych stron książki Magdzi... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Johnson@Johnson {}× 24

Ta trzecia

{} WYBÓR REDAKCJI
24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Thriller psychologiczny to gatunek, który wybieram chętnie, ale zazwyczaj sięgam po jego przedstawicieli spoza naszego polskiego podwórka. Propozycja od GW Foksal zrecenzowania rodzimego autora, bardzo mnie ucieszyła. Nie znając innych książek Bartosza Szczygielskiego nie wiedziałam kompletnie czego mogę się spodziewać po "Kroku trzecim", ale opis... {} Recenzja książki Krok trzeci

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 14
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl