Recenzje książki "Krokodyl w doniczce"

Dodaj swoją recenzję

"Dbaj, kochaj, rozmawiaj"

27.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Krokodyl w doniczce” bardzo pozytywna i ciepła opowieść o ludziach, którzy będąc sobie zupełnie obcy, świadomie i nie oddziałują na siebie. Ich drogi przecinają się każdego dnia i choć każde z nich wydaję się jednostką indywidualną, są jednością. Pani Aldona to starsza, samotna kobieta, która swoje problemy odreagowuje na innych. Nikomu ni... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

recenzja

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgnęłam po tą książkę, ponieważ wiele z was ją zachwycało. Stwierdziłam, że będzie to miła odmiana, po tych wszystkich pozycjach, które czytałam do tej pory. Zaznaczę od razu, że jest to moje pierwsze spotkanie z tą autorką, lecz nie ostatnie, bo dosłownie pokochałam tą książkę od pierwszej strony. Historia pokazuje nam trzech bohaterów, który k... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

"Krokodyl w doniczce"

6.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ludzie są jak rośliny - pną się ku górze, jeśli czują, że ktoś się o nich troszczy". Jedno piętro w pewnym bloku w Gdańsku i zupełnie różni ludzie w nim mieszkający, sąsiedzi. Poznajemy Aldonę, siedemdziesięciolatkę, która nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami. Wszystko i wszyscy nieustannie ją drażnią. Jest bardzo specyficzną, nieznośną i s... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

warto przeczytać :)

4.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Krokodyl w doniczce" przyciągał mnie do siebie okładką, w której kryje się jakieś takie ciepło, a przynajmniej ja je poczułam. Nie miałam wcześniej okazji czytać książek Pani Anny Szczęsnej, nie miałam żadnych konkretnych oczekiwać. Zaczęło się, jak dla mnie, bardzo pozytywnie, ale możliwe, że mam dziwne poczucie humoru, chociaż może i Wy zakrywa... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

@Angel@Angel {}× 1

Krokodyl w doniczce

31.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że przeczytałam już kilka książek autorki i każda z nich ma przekaz, który do mnie trafia. Tym razem było nie inaczej. W książce tej poznajemy historie trzech bohaterów. Zupełnie różnych ludzi łączy jedno. A dokładniej piętro w bloku. Każdy jest inny, każdy na swój sposób wyjątkowy. Najciekawsze jest to jak pod wpływem zmian zmien... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

Komedia obyczajowa z mądrym przesłaniem w tle...

16.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z życiem jest jak z roślinami... - należy od nie dbać, pielęgnować je i cieszyć się nim w każdej chwili, gdyż tak szybko przemija ich czas na tym pięknym - mimo wszystko, świecie... Mądrość, znaczenie i wielkość owych słów, oddaje sobą w perfekcyjny sposób najnowsza powieść mistrzyni polskiej literatury obyczajowej - Anny Szczęsnej. Powieść pt. "... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

Coś innego...

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dbaj, kochaj, rozmawiaj. To sprawdza się nie tylko w przypadku roślin.” Mało kiedy zdarza się, abym chwyciła za książkę napisaną przez polskiego autora/autorkę. Sparzyłam się wystarczającą ilość razy… Jednak o „Krokodylu w doniczce” słyszałam wiele opinii, dlatego tym bardziej widząc, że jest on dostępny w „Klubie Recenzenta” @nakanapie.pl po... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

@pollyann_20@pollyann_20 {}× 5

Krokodyl w doniczce

10.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kaja wprowadza się do nowo zakupionego mieszkania. Dziewczyna jest bardzo zapracowana i nie ma ochoty spoufalać się z sąsiadami. Mimo wszystko poznaje Panią Aldonę bardzo znerwicowaną starszą osobę, która uwielbia zwracać na siebie uwagę (swoją drogą ta Pani to przezabawna kobieta )oraz Pawła - pisarza, który pomimo tego, że jego książka okazała s... {} Recenzja książki Krokodyl w doniczce

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl