Recenzje książki "Kryminał prywatny"

Dodaj swoją recenzję

Kryminał prywatny - Recenzja

21.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry, Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją książki Rafała Wałęki pt. „Kryminał prywatny”. Powiem Wam, że książka ta strasznie przypominała mi dzieła Marcela Mossa, więc jeśli są tutaj fani tego autora, to musicie koniecznie sięgnąć po tę pozycję! Nie zawiedziecie się, to mogę Wam obiecać🤓 O czym właściwie jest ta historia? Opowiada ona o ... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

xxx

16.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Rafała Wałęki i czuje się trochę... wstrząśnięta niezmieszana. Jak drink James'a Bond'a. Głównym bohaterem książki, który prowadzi nas przez kolejne jej strony, jest Tymon Dantej. Pisarz - tak o sobie myśli. Niestety dręczy go niemoc twórcza i stał się "niepiszącym pisarzem", który chadza na pogrzeby... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

@apo@apo {}

Autor świetnie manewruje pomiędzy rzeczywistością, a iluzją

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatnim czasie mam przyjemność poznawać twórczość autorów, o których do tej pory nie słyszałam. Dzisiaj recenzja skupi się na twórczości Pana Rafała Wałęki, któremu serdecznie dziękujemy za zaufanie i przesłanie dwóch tytułów. Pierwszy na tapetę wpada "Kryminał prywatny", którego okładka i opis bardzo mnie zachęciły do tego, żeby poświęcić lekt... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

Kryminał prywatny

9.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ponoć życie jest jak pożar, czasami wystarczy iskra by piękny las zmienił się w mroczne pogorzelisko. Dla jednych będzie to koniec, dla innych katharsis i impuls dla czegoś nowego..." Na początek kilka słów o głównym bohaterze "Kryminału prywatnego". Tymon Dantej to człowiek, który uważa się za pisarza, ale nie można go nim nazwać. Ma wenę tylko ... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

@kat.czyta@kat.czyta {}× 2

Między jawą a snem

7.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść Rafała Wałęki "Kryminał prywatny" nie jest szybka, łatwa i przyjemna. Powiedziałabym raczej, że jest napisana na pograniczu jawy i snu, realności i nierealności, co sprawia dużo kłopotu w czytaniu. Ale to tylko moje zdanie. Niektórych scen po prostu nie kupiłam. Były dla mnie barierą w czytaniu, czasem miałam wrażenie, że poszczególne frag... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

Uhh

21.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moim zdaniem książka jest bardzo zła i niezbyt łapie za serduszko, przeładowana wydarzeniami, które w końcu zaczynają się mylić mi jako czytelniczce. Jest ich zdecydowanie za dużo, są również zbyt mało realne, a to przecież kryminał, nie fantasy. Kolejnym minusem są metafory, proste, wzięte z kolokwialnego języka, i pojawiające się średnio w co tr... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

@Klaudia_Smyk@Klaudia_Smyk {}× 3

Recenzja

2.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Witajcie w nowym 2020 roku. Po sylwestrowych szaleństwach i noworocznym odpoczynku przychodzę do was z książką "Kryminał Prywatny" Rafała Wałęki. Jest to książka o Tymonie Danteju który jest pisarzem. Jego książki nie sprzedają się za dobrze a spotkanie z czytelnikami to kompletna katastrofa. Jego życie prywatne też nie jest rewelacyjne. Tymon cod... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

Mogło być lepiej. Zdecydowanie lepiej.

{} WYBÓR REDAKCJI
28.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jako pierwsza przyciągnęła mój wzrok okładka. Bardzo w moich klimatach — a i opis książki zapowiadał, że pochłonę ją w jeden, góra dwa wieczory. Tymon Dantej, główna postać książki, uważa się za pisarza, ale niezbyt uważa na to co robi czy mówi. Z większą łatwością tworzy sobie problemy niż bestsellery książkowe i pochłaniania stanowczo zbyt d... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl