Recenzje książki "Kształt dźwięku"

Dodaj swoją recenzję

Kształt dźwięku

21.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatnich dniach miałam ogromną potrzebę czytania różnych powieści, a głównie tych obyczajowych. Najwidoczniej zabrakło mi w moim czytelniczym życiu trochę realnych problemów, które mogą spotkać każdego z nas. Mój wybór padł więc na książkę, która niestety dość długo czekała na swoją kolej - Kształt dźwięku. Czy ta historia, pełna pięknych dźwię... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Nuty życia

18.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co w człowieku jest prócz organów? Prócz duszy i tego, co widać na zewnątrz? Co jednego człowieka odróżnia od drugiego i co sprawia, że trudno znaleźć dwie takie same istoty? To muzyka. Dosłownie muzyka, bo każdy ma swoją, indywidualną, skomponowaną wyłącznie dla niego. Całe nasze życie to muzyka, i choć wielu z nas o tym nie wie, to jednak nieświ... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Muzyka przynosi ukojenie

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Brak zrozumienia drugiej osoby dość często prowadzi do konfliktów, kłótni, a niekiedy nawet do tragedii. Jednym z najgorszych przypadków jest zaistnienie tego w związku małżeńskim, bądź partnerskim. Dzieje się tak dlatego, że niezałagodzony spór ciągnie za sobą pewne konsekwencje prawne, rodzinne, a jeżeli są dzieci, to one najbardziej cierpią. Ws... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

@Grzechuczyta@Grzechuczyta {}× 11

Kształt dźwięku

6.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Kształt dźwięku" to przepiękna, niezwykle poruszająca opowieść o miłości, przeszłości, przyszłości... i muzyce, dzięki której przez powieść się płynie a dźwięki pianina wybrzmiewają z każdej strony i stają się swoistym ukojeniem dla umęczonej duszy. Polecam serdecznie posłuchać przy czytaniu "Oltremare" Ludovico Einaudi... obiecuję, przepadnie... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Nie wahaj się żyć tak, jak gra melodia twojej duszy.

20.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zbliżająca się do czterdziestki Maria pozornie posiada wszystko - dom, męża, idealne życie i dobrze prosperujący biznes. Do pełni szczęścia brakuje jedynie upragnionego dziecka. Pogoń za tym marzeniem ma jednak destrukcyjny wpływ na relację z Mateuszem. Jedna z kłótni kończy się samotnym spacerem, a ten staje się początkiem znajomości z młodszym o... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Nie bój się żyć zgodnie z marzeniami...

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moja przygoda z autorką zaczęła się od jej sławnej facebookowej grupy, a potem od książki „Tam, gdzie milczą róże”. Był to mój ulubieniec 2020 roku, którym „zaraziłam” mamę, teściową i wiele koleżanek. Czy „Kształt dźwięku” spodobał mi się tak samo? Zaraz się przekonacie! Na początek trochę o fabule. W tej książce spotykamy się z Marią. Jest właś... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Tu nie potrzeba słów.

4.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W moim świecie, w kraju, w którym żyje, wiele kobiet ma pod górkę. Jestem mi zawsze mocno przykro z tego powodu. A jeszcze bardziej mi przykro, kiedy tak łatwo bagatelizuje się kobiety, które walczą każdego dnia z niepłodnością i tym co się dzieje w ich życiu i ich głowach. Tak, jestem jedną z tych kobiet, którym się nic nie należy, bo nie mają dz... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

Kształt dźwięku

27.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Można by pomyśleć, że życie Marii jest poukładane i szczęśliwe. Dom, własny antykwariat, który prowadzi z mężem, dają pozorne szczęście i stabilizację. Jednak brak dziecka, pomimo długich starań prowadzi do frustracji i kłótni między małżonkami. Po jednej z takich kłótni kobieta udaje się na spacer i trafia w miejsce, gdzie słyszy grę na pianinie ... {} Recenzja książki Kształt dźwięku

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl