Recenzje książki "Lampiony"

Dodaj swoją recenzję

Lampiony ...

6.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, która zaciekawiła mnie, ponieważ zobaczyłam, że wyszedł serial na jej podstawie. A żeby być mniej więcej fair ze sobą samą stwierdziłam, że zacznę od książki, serial będzie potem. 
Książkę przeczytałam dość dawno, trochę zbierałam się z jej recenzją niestety. A serial? No cóż, nie wiem czy po przeczytaniu tej powieści zdecyduje się na jeg... {} Recenzja książki Lampiony

Piroman, ubezpieczalnie i zemsta.

3.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Lampiony" to trzecia część serii o profilerce Saszy Załuskiej. Po dobrym "Pochłaniaczu" i jeszcze lepszym "Okularniku" zdaje się być najbardziej kontrowersyjną z części, ponieważ autorka stopniowo wytwarzała w czytelniku ochotę na więcej. Więcej akcji, więcej ulubionych bohaterów, "świeżych twarzy", które dodadzą "Lampionom" nowego blasku, oraz w... {} Recenzja książki Lampiony

Łódź płonie, "Lampion" się wypalił...

15.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Dziękuje po raz kolejny za zaufanie Klubowi serwisu nakanapie.pl ! Katarzyna Bonda – znamy autorkę z bestsellerowych powieści kryminalnych, niestety nie w tym przypadku. Bardzo chciałabym powiedzieć coś pozytywnego o "Lampionach", jednak muszę się powstrzymać. Po dwóch poprzednich c... {} Recenzja książki Lampiony

recenzja

13.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzecia z serii czterech książek o utalentowanej profilerce Saszy Załuskiej. Kolejne portrety psychologiczne zbrodniarzy krok po kroku prowadzą ją do odkrycia mrocznej tajemnicy z własnej przeszłości. Hipnotyzująca Łódź, tajemnicze miasto, które nikomu, kto choć raz się w nim znalazł, nie da już o sobie zapomnieć. I Sasza Załuska, która będzie mus... {} Recenzja książki Lampiony

"Lampiony"- Katarzyna Bonda

21.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cykl z profilerką Saszą Załuską Katarzyny Bondy rozpoczyna "Pochłaniacz", który już wcześniej przypadł mi do gustu. Później był nieco słabszy "Okularnik" i gdyby nie fakt, że na mojej półce wstydu czeka "Czerwony pająk", prezent od męża, pewnie dałabym sobie spokój z tymi powieściami. A tak przyszedł czas na "Lampiony".  Po o... {} Recenzja książki Lampiony

Ogień wypalił też i sens...

7.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo chciałabym Wam opowiedzieć o czym jest ta historia, ale aż boli mnie przypominanie jej sobie. Akcja rozgrywa się w Łodzi, gdzie dochodzi do tajemniczych pożarów. Bohaterów jest tu bardzo dużo i ciężko opisać wszystkich, jedyne co mogę o nich powiedzieć, to to, że są wyciągnięci z marginesu społeczeństwa i nie są to postacie, które przechodz... {} Recenzja książki Lampiony

@sanaecozy@sanaecozy {}× 9

Łódź płonie!

7.10.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie spotkałem jeszcze chuja z Łodzi. Cwaniaka, zakapiora – tak. Prezesa pijaka. Kilku jebaków też. Ale żadnego tchórza. Nie dygacza". W 2015 r. przy okazji promocji "Okularnika", Katarzyna Bonda przyjechała do Łodzi i w sławnym już mercedesie rozdawała łodzianom swoją książkę na Placu Wolności. Tego samego dnia, na spotkaniu w łódzkim Empiku, pa... {} Recenzja książki Lampiony

@awiola@awiola {}× 1

Trudna sprawa

{} WYBÓR REDAKCJI
4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przebiegłość sprawcy przestępstw bywa różna, jedne są w ogóle nieprzemyślane, przez co dany przestępcą wpada zaraz po zdarzeniu, ale rzadko są też i takie, do których potrzeba wielu specjalistów takich jak profiler, który pomoże ustalić motyw, jak i zawęzić zakres osób podejrzanych. Z takim przypadkiem mamy do czynienia w książce „Lampiony” autors... {} Recenzja książki Lampiony

@Grzechuczyta@Grzechuczyta {}× 19
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl