Recenzje książki "Lokatorka Wildfell Hall"

Dodaj swoją recenzję

Lokatorka Wildfell Hall

16.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są książki, gdzie wystarczy jedno spojrzenie na nie, gdzie nie trzeba czytać fabuły, gdzie wystarczy nam jak najbardziej ogólny zarys, o czym jest, żeby wiedzieć, że książka spełni nasze oczekiwania. Są bowiem powieści, czy to sprawdzonego autora, czy po prostu osadzone z akcją w określonym czasie, po które możemy sięgnąć w ciemno wiedząc, że nam s... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Lokatorka

27.08.2012

Po książkę Anne Brontë „Lokatorka Wildfell Hall” sięgnęłam z ciekawości,gdyż przeczytałam już powieść jej siostry Emily Brontë pod tytułem „Wichrowe wzgórza” i byłam nią po prostu oczarowana. Chciałam porównać czy styl Anne i Emily jest podobny,czy może odrobinę się różni. (…) Przez jeden krótki moment nie broniła się. Dostrzegłszy błysk zachwytu... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Tajemniczy dziennik.

20.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że w formie listu zamierzasz opowiedzieć historię swojego życia komuś, kto niedawno zrobił to pierwszy i teraz liczy na to samo. Dotyczyć będzie ona tajemniczej damy, która skradła Ci serce... Trzeba nam się cofnąć do jesieni roku 1827. Do Wildfell Hall przybywa tajemnicza kobieta... Podobno nazywa się Helen Graham. Plotki głoszą, ... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@loho14@loho14 {}

Tajemnica Wildfell Hall

7.08.2012

Z angielską klasyką, a zwłaszcza z książkami sióstr Bronte jest tak, że obojętnie po jaką powieść bym nie sięgnęła zawsze, ale to zawsze ta lektura trafi na półkę "ulubione" oraz pozostawi po sobie ślad w moim sercu. Bez wyjątku! Tak było z "Jane Eyre", tak było z "Shirley" i tak jest z "Lokatorką Wildfell Hall". "Trzeba nam się cofnąć do jesieni... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Tajemniczy dom na wzgórzach

4.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Tajemniczy dom na wzgórzach" Anne Brontë to angielska pisarka, jedna z trzech sławnych sióstr-pisarek Brontë. Anne urodziła się w Thornton, w hrabstwie Yorkshire (Anglia). Szybka śmierć matki i czworga rodzeństwa miała duży wpływ na życie autorki. Wspólnie z siostrami Charlotte i Emily Jane od wczesnych lat młodości pisała wiersze i opowiadania. ... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@Elaine@Elaine {}

Powieść niczym spacer z ukochaną osobą ukwieconą aleją.

12.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, która spoczęła w mojej dłoni dosłownie mnie przeraziła. Nie dlatego, że liczy sobie 544 stron, nie okładką, która jest gustowna – taka jak lubię. Moje przerażenie pojawiło się wtedy, kiedy zaczęłam przeglądać jej wnętrze. Obszerne opisy narratora przyćmiewały skąpe dialogi. Pomyślałam jaką ciężką przeprawą będzie przeczytanie tejże k... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@puma@puma {}

Tajemnica domu na wzgórzu

10.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnego dnia wśród mieszkańców malowniczej angielskiej wsi roznosi się wiadomość o tym, że w starej, opuszczonej rezydencji, położonej na pustkowiu zamieszkała wraz z synem i służącą tajemnicza młoda dama, nosząca wdowie szaty. Przez swoją niedostępność podburza ona okoliczną ludność do domysłów i tworzenia nieprawdopodobnych historii i plotek n... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Wildfell Hall

7.06.2012

Kleopatra, księżna Diana, czy nastoletnia Anna Frank. Diametralnie się od siebie różniły, żyły w innych czasach, jednak łączy je jedno – ludzkość już o nich nie zapomni. Wpisały się w historię nie ozdobnym, złotym, a wielkim czerwonym pismem, tak aby wywoływać skrajne emocje (zwłaszcza te dwie pierwsze) i wciąż rozbudzać myśli milionów ludzi. Dziś... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl