Recenzje książki "Lokatorka Wildfell Hall"

Dodaj swoją recenzję

"LOKATORKA WILDFELL HALL"

2.12.2013

Kiedy niezwykle piękna kobieta wraz ze swoim dzieckiem wprowadza się do dworu Wildfell Hall, natychmiast budzi zainteresowanie wśród sąsiadów, a towarzysząca jej aura tajemniczości wywołuje lawinę plotek. Jednak nikt nawet w połowie nie jest bliski rozwiązania zagadki Helen Graham, a sama zainteresowana nie spieszy się z wyjaśnieniami. Wśród garstk... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@malaM@malaM {}

Lokatorka Wildfell Hall

6.11.2013

Siostry Brontë popularne są już od ponad półtora wieku. Śmiało można powiedzieć, że obecnie przeżywają drugą młodość. Pierwszy raz spotkałam się z nimi nie tak dano temu, bo w te wakacje, przy okazji ,,Jane Eyre. Autobiografia". Opowieść ta poruszyła moje serce, dlatego też z wielką chęcią sięgnęłam po ,,Lokatorką Wildfell Hall" Anne Brontë. Mogę j... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Pozycja kobiety w początkach XIX wieku.

28.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść Anne Brontë opowiada o młodej kobiecie, która pewnego dnia zamieszkała w opuszczonej posiadłości Wildfell Hall wraz ze swoim małoletnim synem oraz oddaną służącą Rachel. Mieszkańcom okolic przedstawiła się jako Helen Graham, lecz nie ujawniła nic konkretnego ze swej przeszłości. Domysły odnośnie jej pochodzenia i powody, dla których zdecydo... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@Amarisa@Amarisa {}× 1

Interesująca lokatorka

23.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz sięgnęłam po Anne Brontë. Byłam zachęcona opiniami innych blogerek na temat twórczości sióstr i postanowiłam sama zobaczyć, czy jest warto zagłębić się w lekturze. Lokatorka z Wildfell Hall to niesamowicie urokliwa i jakkolwiek to zabrzmi, również delikatna powieść, którą czyta się dość przyjemnie. Sama treść jest właśnie nastrojowa i... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

W płytkich duszach nie ma miejsca na wzniosłe myśli.

17.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Annie to najmłodsza z sióstr Brontë. Póki co jest to jedyna książka tej autorki, jaką dane mi było przeczytać, ale teraz mogę, z ręką na sercu, przyznać, że jestem fanką całej familii Brontë. „Nie potrafię kochać tego, czego nie szanuję.” Do Wildfell Hall wprowadza się tajemnicza kobieta z dzieckiem. Odcina się od lokalnego towarzystwa i wiedzi... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Angielska klasyka w najlepszym wydaniu!

12.06.2013

Nowi sąsiedzi są często obiektem niemałego i stale rosnącego zainteresowania większości okolicznych mieszkańców. Ludzie, kierowani niebywałą ciekawością, niemal natychmiast pragną dowiedzieć się wszystkiego na temat przeszłości, teraźniejszości i przyszłych planów nowo poznanych znajomych. Tak samo było również z Helen Graham, która niespodziewani... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

"Lokatorka Wildfell Hall"

13.02.2013

Już od dawna pragnęłam zapoznać się z piórem sióstr Brontë i gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja, postanowiłam nie zwlekać i jak najszybciej zagłębić się w lekturze „Lokatorki Wildfell Hall” autorstwa Anne Brontë. Z klasyką angielską mam małe doświadczenie, dlatego muszę przyznać, że obawiałam się nieco tego spotkania. Intrygujący zarys fabuły i... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Lokatorka Wildfell Hall - Hanna Cygler

5.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klasyka angielska, szczególnie ta dziewiętnastowieczna, to klimat, w którym czuję się najlepiej. Żaden ze mnie wielki znawca, ja po prostu z każdą książką zakochuję się coraz bardziej w tej literaturze. Gdy w blogosferze zaczęły się pojawiać recenzje "Lokatorki Wildfell Hall" (jak głosi okładka: "Nigdy dotąd niewydawana w Polsce powieść Anne Bronte... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl