Recenzje książki "Lokatorka Wildfell Hall"

Dodaj swoją recenzję

Tajemnicza lokatorka

13.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niezwykle rzadko sięgam po tego typu książki, powodem jednak nie jest nie lubienie samego gatunku, a niejednokrotnie dłuższy czas i zdecydowanie większe skupienie w porównaniu do większości książek, które muszę na nie poświęcić. Potrzebuje małych przerw i przeplatania ich z czymś lżejszym z większą „akcją” w tle. I w tym przypadku było tak samo. M... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@sija002@sija002 {}× 1

Lokatorka Wildfell Hall

3.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Kluby Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Dziękuję również Wydawnictwu Mg za udostępnienie egzemplarza do recenzji. Zdecydowałam się na tę powieść z dwóch powodów: pierwszy i najważniejszy – nazwisko autorki. Wiem, że to siostra Emily Brontë, autorki moich ukochanych „Wichrowych wzgórz”. Przyznaję, chciałam sprawdzić i porówna... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@Morella@Morella {}× 3

Kimże jest kobieta bez męża?

27.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie tej małej społeczności jest raczej rutynowe, wypełnione typowymi zajęciami klasy średniej. Do czasu, aż w Wildfell Hall pojawia się tajemnicza, młoda wdowa z synkiem. Jej samotne życie w ogromnym domostwie wzbudza w okolicznych mieszkańcach zaciekawienie, szczególnie, iż kobieta unika spoufalania się z sąsiadami czy wizyt w ich domach. Jest ... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@fankath135@fankath135 {}× 1

Powieść o silnej i niezależnej kobiecie XIX-wiecznej

26.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klasyka literatury angielskiej, pierwsze w Polsce wydanie powieści Anne Bronte. "Lokatorka Wildfell Hall"to powieść, która łamie stereotypy i konwenanse. Akcja rozgrywa się w pierwszej połowie XIX wieku, a tytułowa bohaterka to jeden z niewielu przykładów silnych, niezłomnych i niezależnych postaci kobiecych w historii literatury. Helen Gra... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 7

Lokatorka Wildfell Hall

7.04.2014

Muszę przyznać, że ze wszystkich trzech sióstr Brontë to właśnie powieści Anne przypadły mi najbardziej do gustu. Oczywiście kocham wszystkie dzieła Charlotte i Emily, ale "Agnes Grey" oraz "Lokatorka Wildfell Hall" Anne to dla mnie istne perełki literatury. Autorka urzekła mnie realnością swoich historii, zwracaniem uwagi na najdrobniejsze szczegó... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Temat zawsze aktualny

22.02.2014

Jakże ta książka jest wspaniała! Porwała mnie od pierwszego zdania. Kiedy tylko przeczytałam początek byłam pewna, że książka okaże się cudowna i nie będę potrafiła się od niej oderwać. W ogóle się pomyliłam. Tak wspaniałej lektury nie czytałam dawno. W opuszczonym dotychczas dworze Wildfell Hall pojawia się piękna wdowa Hellen Graham wraz z pięci... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Lokatorka Wildfell Hall

7.12.2013

To prawdziwa przyjemność sięgnąć ponownie po klasykę. Epoka wiktoriańska, to mój ulubiony okres w literaturze, w którym siostry Brontë tak wyraźnie zaznaczyły swoją obecność. Dziś zapraszam na spotkanie z Anne Brontë i jej Lokatorką Wildfell Hall. Ta angielska powieściopisarka i poetka urodziła się w 1820 r., jako córka irlandzkiego pastora. Nauki ... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

"LOKATORKA WILDFELL HALL"

2.12.2013

Kiedy niezwykle piękna kobieta wraz ze swoim dzieckiem wprowadza się do dworu Wildfell Hall, natychmiast budzi zainteresowanie wśród sąsiadów, a towarzysząca jej aura tajemniczości wywołuje lawinę plotek. Jednak nikt nawet w połowie nie jest bliski rozwiązania zagadki Helen Graham, a sama zainteresowana nie spieszy się z wyjaśnieniami. Wśród garstk... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

@malaM@malaM {}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl