Recenzje książki "Mały Książę"

Dodaj swoją recenzję

Mały książę

16.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piękna książka, do której wróciłam po latach. Za drugim razem nie urzekła mnie aż do historii o lisie - od tego momentu pochłonęłam ją całkowicie. Mały Książe to historia tytułowego bohatera , który podróżuje po najróżniejszych planetach i ląduje na ziemi. Poznaje swoich przyjaciół i docenia coraz bardziej własną planetę, to co na niej ma i wszyst... {} Recenzja książki Mały Książę

Recenzja

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jedna z lektur w szkole podstawowej i zdecydowanie najlepsza, którą się zapamiętuje i którą WARTO zapamiętać. Pierwsze co można zauważyć po przeczytaniu to bardzo dynamiczna akcja, a mało stron. Następnie drugi z rysunków w książce (uwielbiam te rysunki❤ świetnie oddają klimat). Rysunek ten dorośli zawsze mylą z czymś innym. Tutaj widzimy od razu,... {} Recenzja książki Mały książę

Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu...

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Mały Książę” – Antoine de Saint-Exupery Historia zawarta w książce opowiada o losach chłopca z odległej planety, który wyrusza w podróż po kosmosie poszukując miłości. Podczas tej wędrówki poznał wielu ludzi, a każdy z nich wywarł na nim ogromne wrażenie, a także na niejednym się zawiódł. Zyskuje tym nowe wrażenia, o których śmiało opowiada. ... {} Recenzja książki Mały Książę

@wiku2312@wiku2312 {}× 1

Mały Książę

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na te książkę natrafiłam w gimnazjum, a dokładnie na języku polskim ponieważ była to moja lektura. Na samym początku podchodziłam do niej jak do większości lektur, odkładałam na później i zawsze miałam inne książki do przeczytania, ale kiedy tylko zaczęłam czytać wiedziałam, że zostanie ona w moim sercu na zawsze. Mały Książę - chłopiec, który ni... {} Recenzja książki Mały Książę

@kow_pola@kow_pola {}× 2

Mały książę

24.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mały książę" Antoine De Saint-Exupéry Czy potrzeba w ogóle pisać opis tej książki? Jest ktoś kto jej nie zna? Chłopiec z planetoidy B12 opuszcza swoją ukochaną róże i wyrusza w podróż. Spotyka przeróżnych ludzi, króla bez poddanych, latarnika nie mającego chwili wytchnienia, zapatrzonego w siebie pyszalka, pijaka, człowieka intetesu, którego nie ... {} Recenzja książki Mały Książę

@amelia.muzyk@amelia.muzyk {}× 1

Oswoić kogoś

22.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co można napisać na temat książki, o której wszyscy już tak wiele powiedzieli i napisali? O jednej z najpoczytniejszych pozycji literatury dziecięcej, a mimo wszystko, skierowanej do dorosłych czytelników? Że warta przeczytania, ponadczasowa, wspaniała - to na pewno, lecz moje osobiste refleksje po lekturze były różne od obiegowej opinii. Jeśli k... {} Recenzja książki Mały Książę

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 11

Mały Książę

10.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz pierwszy z tą wspaniałą bajką zetknęłam się kilka lat temu, ale wtedy była dla mnie tylko dziwną bajką dla dzieci. Teraz kiedy przeczytałam ją ponownie odkryłam, a raczej zauważyłam to co tak naprawdę autor chciał przekazać czytelnikowi. "Mały Książę" to piękna opowieść pokazująca co jest w życiu najważniejsze. Dowiadujemy się tego wszystkie... {} Recenzja książki Mały Książę

Mały książę

16.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

PS. Obrazki do których odwołuję się w tekście znajdują się na blogu ;) Recenzja Małego Księcia powstała z bardzo nietypowych przyczyn. Pewnego dnia natknąłem w internecie na znany mi obrazek. Przedstawiał on test z Małego Księcia, który przeprowadzał autor książki, Antoine de Saint-Exupery, na swoich znajomych w celu oddzielenia dorosłych od tych,... {} Recenzja książki Mały Książę

@darooo@darooo {}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl