Recenzje książki "Martwy sad"

Dodaj swoją recenzję

Mroczna i tajemnicza historia

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Postanowiłam tym razem poczytać jakąś dobrą sensację. W ręce wpadła mi trylogia Mieczysława Gorzki. Pierwszy tom to zapowiedź zbrodni otoczonej tajemnicą i mrokiem. W takiej mrocznych scenerii poznałam Marcina Zakrzewskiego i Paulinę Czerny. Strasznie fajna para 😅 Wspomnieni wyżej bohaterowie są policjantami we Wrocławiu. Zakrzewski zostaje wez... {} Recenzja książki Martwy sad

Martwy sad

16.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Martwy sad" jest debiutancką powieścią naszego rodzimego pisarza Mieczysława Gorzki.I to bardzo udaną powieścią ze świetnie skonstruowaną intrygą kryminalną trzymającą w napięciu od pierwszej do ostatniej strony. Książką tą autor rozpoczyna cykl "Cienie przeszłości".Akcja "Martwego sadu" zaczyna się od brutalnego morderstwa trzydziestopięcioletni... {} Recenzja książki Martwy sad

@promyk1@promyk1 {}× 1

Sad, po którym diabeł chodził na palcach...

17.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam do tej książki mieszane uczucia i trudno mi ją jednoznacznie ocenić. Z jednej strony mroczne tajemnice, ciekawy seryjny morderca i sekwencja mordowania. Podoba mi się też, że autor nie szczędzi nam krwawych szczegółów. Jednak jest parę nieprzemyślanych, niedopracowanych wątków, które mnie, jako bibliofila kochającego thrillery trochę raziły...... {} Recenzja książki Martwy sad

@chomiczek71@chomiczek71 {}× 1

"Widziałem, jak diabeł tu chodzi na palcach."

24.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytułowy sad znajduje się w Szczepanowie, rodzinnej miejscowości Marcina. To tam razem z bratem bliźniakiem Ryśkiem, wybierali się na gruszki. Sad znajdował się na terenie parafii i podkradanie owoców wiązało się z dreszczykiem adrenaliny. Spokojne życie rodziny Zakrzewskich zostało przerwane, gdy w 1981 roku Ryszard zaginął. Mimo, że całe wydarze... {} Recenzja książki Martwy sad

„Martwy sad” Mieczysław Gorzka

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Martwy sad” Mieczysław Gorzka Marcin przez to, o co zapytała go Kaśka, zaczął wspominać brata. Ile to już lat minęło odkąd jego bliźniak zniknął? Zakrzewskiego ze snu wyrwał dzwoniący telefon. Informacja o popełnionym morderstwie, błyskawicznie go otrzeźwia. Jadąc na miejsce zdarzenia, wspomina miniony dzień i rozmowę z przyjaciółką. Nadkomisa... {} Recenzja książki Martwy sad

@ReniBook@ReniBook {}× 4

Martwy sad

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Martwy sad”- mała miejscowość koło Środy Śląskiej lata 80. Dwaj bracia bliźniacy Rysiek i Marcin. Rysiek zginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Do czasów współczesnych nie został odnaleziony. Mija 30 lat. Marcin to poważny policjant wydziału śledczego. Zostaje wezwany w nocy do potwornego morderstwa. Na miejscu zbrodni zastaje morde... {} Recenzja książki Martwy sad

Diabeł chodzi na palcach

29.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu spędziłam nockę z tą oto książką. I polecam wszystkim bardzo mocno. Fabuła jest tak wciągająca, że nie sposób było odłożyć czytania na później. Historia o braciach bliźniaczych- jeden z nich zginął bez śladu 30 lat temu. Marcin, który pracuje w policji postanawia wznowić poszukiwania swojego brata - Ryśka. Szybko okazuje się, że ch... {} Recenzja książki Martwy sad

Brać i czytać!

11.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma takiej siły, która by mnie odciągnęła od książki jeśli pojawia się tam Kraków lub właśnie Wrocław. Tutaj też nie było takiej mocy. I tak właśnie „Martwy Sad” został kolejną świetną książką tego roku! Mamy wspomniane morderstwo, brutalne. Mamy naszego komisarza i w sumie jego prywatny przypadek, który się przeplata przez pracę. I właśnie to... {} Recenzja książki Martwy sad

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl