Recenzje książki "Matki i córki"

Dodaj swoją recenzję

Matki i córki

15.04.2020

Ałbena Grabowska ,,Matki i córki” Cztery kobiety i cztery inne, wzruszające historie. Prababka, babka, matka i córka, którym przeszłość nie daje spokoju. Brak tym kobietom męskiego pierwiastka. Maria lata temu pojechała z zesłanym mężem na Sybir. Każdego dnia walczyli o przetrwanie, obserwując jednocześnie jak śmierć zabiera ich sąsiadów, przyjaci... Recenzja książki Matki i córki

@kat.czyta@kat.czyta × 2

Matki i córki

28.02.2020

Rodzinna opowieść o czterech pokoleniach kobiet. Najstarsza bohaterka prababcia Maria, babcia Sabina, matka Magdalena i córka Lila. Cztery dzielne kobiety. No właśnie kobiety. A gdzie są ich mężczyźni, partnerzy, ojcowie, dziadkowie? Nie ma. Owe kobiety tworzą świat typowo damski, pozbawiony męskiego pierwiastka. Najmłodsza Lila urodziła się gdy j... Recenzja książki Matki i córki

× 3

Matki i córki

29.01.2020

Z polskimi książkami często mi nie po drodze. Zdarzyło mi się nie raz trafić na totalne gnioty, wkurza mnie często grafomania, język nie odpowiada, styl, zawsze coś było nie tak. Zastanawiałam się nie raz, czy to ze mną jest coś nie tak, że powinnam wspierać nasze, bo polskie... A jednak tego nie robię i od zawsze się książek polskich autorów wyst... Recenzja książki Matki i córki

"Kobieta jest tajemnicą"

26.12.2019

"Matki i córki" to książka do której podchodziłam dość sceptycznie. Cenię sobie autorkę za "Stulecie Winnych" ale opis najnowszej powieści wydawał mi się średnio zachęcający i dziwny. Stwierdziłam jednak, że muszę ją przeczytać, ze względu na lojalność wobec mojej nowej ulubionej autorki. Książka zaczyna się niepozornie. Mamy tu cztery samotne kob... Recenzja książki Matki i córki

Kobieca siła

19.11.2019

W domu Lili od zawsze były tylko kobiety: matka, babcia i prababcia. Każda z nich była na swój sposób zamknięty. Niestety, dopiero gdy wszystkie odeszły, Lilia zaczęła zastanawiać się nad powodami ich milczenia. Co spowodowało w nich tak głęboką niechęć do wspominania przeszłości? Gdzie się podziali ci wszyscy mężczyźni, którzy powinni tworzyć rod... Recenzja książki Matki i córki

matki i córki

18.11.2019

Jestem na nie i czuję się oszukana, ponieważ opis książki znowu świadczył co innego, a wnętrze było całkiem inne. Książka zapowiadana jako wzruszająca i emocjonująca podróż przez życie, dla mnie była odrzucająca. Pierwsza bohaterka, najmłodsza z całego kalejdoskopu postaci jest demoniczna. Będąc dzieckiem biernie przypatruje się śmierci kolejnych ... Recenzja książki Matki i córki

Kobieta jest tajemnicą

14.11.2019

„Matki i córki” to opowieść o czterech pokoleniach kobiet. Cztery losy różnych kobiet: prababki, babki, matki i córki, przeplatają się z historią XX wieku. Każda z nich żyła w odmiennych czasach, jednak łączyło je bardzo wiele: brak wsparcia w mężczyznach, trudy macierzyństwa, samotność, skrywane sekrety. Wszystkie zostały doświadczone przez los. ... Recenzja książki Matki i córki

Matki i córki

2.11.2019

Prababcia, babcia, matka i córka, wszystkie mieszkają w jednym mieszkaniu, zmagają się ze swoją przeszłością. Najmłodsza z nich Paulina próbuje dowiedzieć się czegokolwiek o swoim pochodzeniu, o swoim ojcu, który ponoć zmarł w dniu jej urodzin. Jednak ciągle napotyka jakieś przeszkody, niedopowiedzenia i kłamstwa. Zadając pytania matce, ona unika ... Recenzja książki Matki i córki

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl