Recenzje książki "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"

Dodaj swoją recenzję

Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka wydana w 2005 roku, a już zdążyła nabyć sławę klasyka szwedzkiej literatury kryminalnej. Dziennikarz Mikeal Blomkvist za sprawą skandalu jest zmuszony odpocząć od pracy w redakcji swojej gazety, a jako zajęcie na ,,wygnaniu'' dostał zlecenie na rozwiązanie zagadki zaginięcia pewnej dziewczynki sprzed około pięćdziesięciu lat. Książka jest... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - recenzja

8.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet – książka nieżyjącego już szwedzkiego pisarza, Stiega Larssona. Słyszał o niej prawie każdy, a przeczytał chyba każdy wielbiciel skandynawskich kryminałów. Wreszcie przeczytałam również ja. Mikael Blomkvist to dziennikarz i redaktor naczelny magazynu Millennium. Pewnego dnia zgłasza się do niego bogaty przemy... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

Przeszłość na jednej wyspie.

22.11.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" to dość gruba książka. Takie tomiszcza muszą mieć bogatą treść - liczba stron na pierwszy rzut oka (przynajmniej mój) jest minusem. Zazwyczaj te książki wleką się niemiłosiernie. Czy ta książka się spisała ? Mikael Blomkvist to dziennikarz zdolny i ambitny, właściciel magazynu "Millennium".Wplątał się w nieci... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

@FiolkaK@FiolkaK {}× 1

Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

8.10.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto nie zna Stiega Larssona? A przynajmniej kto o nim nie słyszał? Nie ma chyba takiej osoby, której nie obiło się o uszy nazwisko szwedzkiego pisarza, którego powieści do tej pory bardzo dobrze się sprzedają, mają rzesze wiernych czytelników, a nawet są ekranizowane. Ja również znam tego pisarza od kilku lat, choć może określenie "znam" jest przes... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

@ciarolka@ciarolka {}× 1

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"

29.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stieg Larsson to jeden z obecnie najbardziej znanych i poczytnych pisarzy świata. W 2008 zajął drugie miejsce na świecie pod względem sprzedawalności swoich książek. Larsson to nie tylko powieściopisarz, ale również dziennikarz, który sympatyzował z ekstremalną szwedzką lewicą. Wspierał ruchy antyrasistowskie i antynazistowskie. W Polsce współpraco... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

@finkaa@finkaa {}× 1

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"

28.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma zbrodni doskonałej. Każde przestępstwo, nawet to najlepiej i najdokładniej zaplanowane, prędzej czy później wyjdzie na jaw. Ludzie, którzy z premedytacją czynią źle, często sądzą, że kara ich nie dosięgnie. Zupełnie nie boją się konsekwencji, które z pewnością ich spotkają. Jednak sam fakt zbrodni niej jest aż tak intrygujący, jak p... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

@kermitek96@kermitek96 {}× 1

Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

6.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim książka dostała się w moje ręce było w moim otoczeniu wokół niej trochę "szumu" z powodu nakręconego na jej podstawie filmu pt "Dziewczyna z tatuażem". Początek książki wydał mi się mało ciekawy i momentami zastanawiałam się - o co ten cały szum?. Jednak gdzieś od połowy książki wciągnęło mnie tak, że miałam już problemy z oderwaniem się od j... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

@ewfor@ewfor {}× 1

Oni naprawdę nienawidzą kobiet

11.09.2012

Stieg Larsson był szwedzkim dziennikarzem, który popularność na całym świecie zdobył tuż po nagłej śmierci w 2004 roku. Wtedy to wydana została pierwsza część trylogii "Millenium". Książka "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" oczarowała czytelników z wielu krajów, a samemu autorowi przyniosła pośmiertnie literacką nagrodę "Szklanego klucza", przyz... {} Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe