Recenzje książki "Miała umrzeć"

Dodaj swoją recenzję

Trauma dziecka.

20.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To kolejna już książka w tym roku, od której nie mogłam się oderwać. Zresztą podejrzewałam, że tak będzie, gdyż przeczytałam kilka książek pani Ewy Przydrygi i wszystkie mnie zaintrygowały. Przemoc to nie tylko siniaki i rany, ale może przede wszystkim obojętność, tnące jak sztylet słowo, albo jego brak w chwili, gdy jest najbardziej potrzebne.... {} Recenzja książki Miała umrzeć

@maciejek7@maciejek7 {}× 24

Miała umrzeć

2.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię czytać książki, w których wydarzenia teraźniejsze przedstawiane są naprzemiennie z historią z przeszłości. Taką właśnie formę przekazu przyjęła autorka w tym genialnym thrillerze psychologicznym. Rok 1998. Nastoletnia Ada wraz ze swoją czteroletnią siostrzyczką Nelą, wychowują się w rodzinie pełnej problemów. Ojciec pochłonięty zarab... {} Recenzja książki Miała umrzeć

Miała Umrzeć

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 1998 17letnia Ada, która wraz ze swoją paczką testuje wszystkie możliwe granice ,nawet te między życiem a śmiercią. W jej rodzinnym domu nie dzieją się dobre rzeczy i nie czuć w nim domowego ciepła ale jedyne co trzyma Adę "w ryzach" jest jej maleńka siostra. Przez nieodpowiedzialne zachowania matki i ojca Ada musiała nijako stać się opiekune... {} Recenzja książki Miała umrzeć

Miała umrzeć

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ada i Lena... Lena i Ada... co je łączy? Niby nic a jednak coś... Ada jest zbuntowaną nastolatką, która nie może liczyć na opiekę, wsparcie a nawet zainteresowanie ze strony swoich rodziców. Matka - alkoholiczka, ojciec - "zapracowany" przekręciaż, który codziennie rucha inną łaskę. W domu wieczne awantury... Bierze na siebie odpowiedzialność za ... {} Recenzja książki Miała umrzeć

Tak się powinno pisać thrillery psychologiczne

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Miała umrzeć" to opowieść o młodej kobiecie, która nie miała łatwo w życiu. Wychowywana przez ciotkę w bardzo surowy, wręcz wrogi sposób, zaczęła szukać ucieczki w sztuce. Rzeźbienie stało się lekarstwem dla jej poranionej duszy, ale nie tylko. My poznajemy Lenę na wystawie jej prac, którą odwiedzają tłumy oczarowanych jej talentem ludzi. Jeden z... {} Recenzja książki Miała umrzeć

#180 "Miała umrzeć" Ewa Przydryga

10.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"To, że ludzie wciąż wymyślają preteksty, byle nie brać odpowiedzialności za samych siebie. Nie wyszło mi, bo pieprzona pełnia księżyca, bo spóźnił się autobus, bo ktoś inny nawalił. To broń mięczaków. Chcesz osiągnąć sukces, spinaj dupę i do roboty!" Spragniona mocnych wrażeń grupa znajomych tworzy nietypowy pakt. Regularnie testują grani... {} Recenzja książki Miała umrzeć

Miała umrzeć

10.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ada z przeszłości i Lena z teraźniejszości. Dwie młode dziewczyny. Ada ma złe relacje z rodzicami. Rodzicami, którzy w ogóle nie interesują się potrzebami swoich dzieci. Jej myśli krążą wokół śmierci, ale musi walczyć, by zapewnić opiekę młodszej siostrze. Ma kilku znajomych, którzy mogłoby się zdawać, pozwalają jej zachować namiastkę normalności.... {} Recenzja książki Miała umrzeć

”Ty też lubisz funkcjonować odwrotnie niż cała reszta. To ma się w genach”, czyli mroczna his...

7.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miała umrzeć to już moje drugie spotkanie z Ewą Przydrygą. Jej pierwsza książka Bliżej niż myślisz, zebrała, mnóstwo pozytywnych opinii i było o niej głośno. Teraz przyszedł czas na kolejną historię spod pióra tej autorki. Spragniona mocnych wrażeń grupa znajomych tworzy nietypowy pakt. Regularnie testują granicę psychicznych i fizycznych możliwo... {} Recenzja książki Miała umrzeć

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl