Recenzje książki "Mój książę"

Dodaj swoją recenzję

Historia rodzącej się miłości

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po burzliwych historiach w moich ostatnich lekturach, zanurzyłam się w cudnym świecie dam i książąt. Uwielbiam czytać o tamtych czasach, kiedy kobiety chodziły w sukniach po samą podłogę, panowie zawsze elegancko w surdutach. Paniom wiele zabraniała etykieta, bo wiele rzeczy po prostu nie przystoi kobiecie. Chociażby taki temat jak sex, to w tam... {} Recenzja książki Mój książę

Nowa Austen to raczej nie jest

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na wstępie trzeba wyjaśnić, że to nie jest książka historyczna. To romans w empirowym kostiumie, nieprzejmujący się zbytnio okolicznościami historycznymi. Choćby taki wątek wojen napoleońskich nie istnieje, choć niektórzy bohaterowie radośnie podróżują po kontynencie akurat w czasie najintensywniejszych działań wojennych. Ale już dość o tym. Teraz... {} Recenzja książki Mój książę

@mira_krantz@mira_krantz {}× 3

Mój książę

23.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Powiedzenie, że mężczyzna potrafi być uparty jak osioł, byłoby zniewagą dla osła.” Ach, ci Bridgertonowie. Po obejrzeniu serialu (do teraz żałuję, że najpierw nie sięgnęłam po książkę!) wiedziałam, że „Mój książę” musi się jak najszybciej znaleźć na mojej liście książek do przeczytania. I tak się właśnie stało, a zaledwie kilka dni temu skończyła... {} Recenzja książki Mój książę

The Duke and I

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością Julii Quinn, poczytnej autorki romansów historycznych, spotykam się po raz pierwszy. Po lekturze wznowionej przez Wydawnictwo Zysk książki „Mój książę” wiem, że nie będzie to nasze ostatnie spotkanie. Daphne Bridgerton, najstarsza córka państwa Bridgertonów, pragnie wyjść za mąż z miłości. Nie jest to jednak łatwe, bo chociaż budz... {} Recenzja książki Mój książę

Romans z pazurem

19.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Romans historyczny to gatunek, po który ostatnio sięgam jakby częściej i z większą ochotą. Taką mam dziwną potrzebę, spowodowaną chyba natłokiem pracy, stresu, pandemią itd. Dobrze napisany romans sprawia, że moja głowa się relaksuje, nie myślę o kłopotach i po prostu świetnie się bawię. W przypadku tej książki, a mowa o „Mój książę”, muszę przyzn... {} Recenzja książki Mój książę

@Nina@Nina {}× 20

Miłość to czy fikcja?

28.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historie miłosne już wieki temu przeszły do kanonu literatury. Jeden z motywów wyznaczyła innym twórcom dziewiętnastowieczna brytyjska pisarka - Jane Austen. Sztandarowe dzieło w jej twórczości - „Duma i uprzedzenie‟ - przez wieki zyskało już rzeszę fanów i koiło wiele zatroskanych codziennością dusz pozytywnym przesłaniem. Dziś wiadomo, że motywy... {} Recenzja książki Mój książę

Jest przyjemnie, bardzo subtelnie, wszystko jest wyważone

5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O serialu, który wstrząsnął netflixowską społecznością słyszałam od dawna. Osobiście jednak nie miałam jeszcze okazji zapoznać się z czymś, co budzi tak wiele sprzecznych emocji. Z doświadczenia wiem bowiem, że zapoznanie się najpierw z serialem/filmem to gwóźdź do trumny przyjemności, jaką odczuwamy, czytając książkę. Cieszę się, że wstrzymałam s... {} Recenzja książki Mój książę

Mój książę

27.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Często tak mam, że zanim zacznę oglądać serial czy film, czyli po prostu ekranizację jakiejś powieści, chcę najpierw poznać treść. Tak było również tym razem i, mimo że nie można się opędzić od memów, opinii o serialu, to musiałam najpierw przeczytać książkę. Zwłaszcza że Wydawnictwo Zysk i S-ka wydało ją tak pięknie! Przejdźmy do konkretów! ... {} Recenzja książki Mój książę

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl