Recenzje książki "Nibynoc"

Dodaj swoją recenzję

To nie jest miejsce dla ciebie

18.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zastanawiałam się, czy jest to książka dla mnie. Czytałam wiele opinii na jej temat, głównie tych pozytywnych. Zdarzały się jednak też takie, które budziły moje wątpliwości i dotyczyły brutalności tej powieści. Zastanawiałam się, czy na pewno chcę coś takiego czytać. W końcu postanowiłam sama zapoznać się zNibynocą Jaya Kristoffa i wyrobić w... {} Recenzja książki Nibynoc

@Kasja@Kasja {}× 2

Mia Corvere - dziewczyna zabójca

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

*Opis* Dziewczyna, która straciła wszystko - rodzinę, dom, swoje "normalne" życie. Dziewczyna, która chce przechytrzyć swoje przeznaczenie - śmierć. Tak zaczyna się historia Mii. Jej ojciec zostaje powieszony za zdradę, matka zesłana do kamienia filozoficznego - wielkiego więzienia, a sama Mia miała być zamordowana. Miała być... ale los się do ni... {} Recenzja książki Nibynoc

Mrocznie z dozą humoru

4.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zemsta. Intryga. Szkoła dla zabójców. Wszystko, aby osiągnąć cel. Nic się nie liczy tylko zemsta. Nie można kochać, nie można ufać. Walczyć, zwyciężyć do końca. Ci na górze władzy, która im się nie należy. Robią co chcą, kiedy chcą i z kim chcą. Ona – drobna dziewczynka, a może już kobieta – zakończy to. Czy aby na pewno? Od pie... {} Recenzja książki Nibynoc

@M_d_books@M_d_books {}× 1

Nibynoc - Jay Kristoff

15.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nibynoc. Nibyciekawa lektura, którą wydawało mi się, że pochłonę w jeden dzień i jedną emocjonującą bezsenną noc, a która tak okrutnie mnie rozczarowała! Zanim przejdę do oceny treści, chciałabym powiedzieć kilka słów na temat samego wydania. Książka ma twardą okładkę z bardzo ciekawą grafiką. Boki stron są bordowe – zapewne miało to nasun... {} Recenzja książki Nibynoc

Niby jest dobrze, ale coś nie gra

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kristoff ponownie pozostawia mnie z dziwnym wrażeniem - niby wszystko fajnie, ale sama nie wiem czy mi się podobało. Nibynoc jest książką inną od wszystkich. Dlaczego? Każdy z miejsca powie, że przez przypisy, których na początku jest bardzo dużo, jednak im dalej tym ich mniej. No i skoro już o przypisach wspomniałam, to te krótkie były świetne! ... {} Recenzja książki Nibynoc

@sanaecozy@sanaecozy {}× 3

Im jaśniejsze światło, tym głębsze cienie

17.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nibynoc miałam ochotę przeczytać już od bardzo dawna. Miałam ogromne oczekiwania, słysząc pozytywne opinie nt. samej serii jak i autora. Czy zostały one spełnione? Mia to szesnastoletnia dziewczyna, która za wszelką cenę chce trafić w szeregi Pani od Blogosławionego Morderstwa, by wreszcie dokonać oczekiwanej zemsty na mordercach jej ojca. Brzmi c... {} Recenzja książki Nibynoc

"Nigdy się nie wzdragaj. Nigdy się nie lękaj. I nigdy, przenigdy nie zapominaj." .

16.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nigdy się nie wzdragaj. Nigdy się nie lękaj. I nigdy, przenigdy nie zapominaj." Te słowa usłyszane od matki w dzieciństwie stanowiły mantrę Mii Corvere. Odkąd jej ojciec został zabity na jej oczach za zdradę oraz odebrano jej resztę rodzinnym Mia pragnie zemsty. Zabić osoby, które skazały jej matkę oraz brata na wieczne więzienie, które założył ... {} Recenzja książki Nibynoc

NIBYNOC JAY KRISTOFF

11.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

NIBYNOC JAY KRISTOFF "Nigdy się nie wzdragaj. - Zimny szept w uchu. - Nigdy się nie lękaj. I nigdy, przenigdy nie zapomnij. Dziewczynka powoli skinęła głową. Wypuściła nadzieję wraz z oddechem. I patrzyła, jak jej ojciec umiera." Są książki fantasy, które się po prostu czyta i ślad po nich nie zostaje. Są książki fantasy, które się CZYTA i śl... {} Recenzja książki Nibynoc

{}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl