Recenzje książki "Nie chcesz wiedzieć"

Dodaj swoją recenzję

Dobry thriller

17.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze spotkanie z prozą Bartosza Szczygielskiego w końcu za mną. Premiera nowej powieści jest zawsze dobrą okazją, by przestać szukać wymówek i po prostu sprawdzić, co autor ma do zaoferowania. "Nie chcesz wiedzieć" to bardzo solidna książka. W stylu autora wszystko gra, fabuła też pięknie i logicznie się klei. Nie zmuszałam się do czytania, n... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Nie chcesz wiedzieć

10.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie obawiaj się przyszłości. Losu i tak nie da się oszukać. Zmienić tego, co nam sądzone. Przyszłość jest z góry ustalona, to przeszłość jest tym, co uderza z zaskoczenia. Tych, którzy są nieprzygotowani, zbyt pewni siebie i patrzą e inną stronę, niż potrzeba." . Agata mieszka sama, w niewielkim domu położonym na uboczu. Jest praktykującą wróżką.... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Podróż we własną przeszłość.

9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To była lektura doskonała, prawdziwa petarda, której się po prostu nie spodziewałam zatapiając się w pierwszych stronach. Mam też ostatnio niesamowite szczęście do lektur, które mają w tle magię, astrologię i tego typu klimaty. Czy mi to przeszkadza? Wprost przeciwnie, uważam, że takie książki mają niesamowity klimat. Kiedy zostaje to połączone z ... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

@karolcik@karolcik {}× 2

Nie chcesz wiedzieć

8.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwolnić przeszłość. Pozwolić jej odejść. Pogodzenie się z losem czasami nie wystarczy. Przeszłość decyduje o teraźniejszości i przyszłości, a to kim jesteśmy jest sumą doświadczeń. Gdy myślimy, że to co było mamy za sobą, potrafi zaskoczyć i to w najmniej oczekiwanym momencie. Wywrócić poukładane życie do góry nogami. Mrok, płonące świece, talia ... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Majstersztyk!

6.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie chcesz wiedzieć" to nie jest pierwsza książka Bartosza Szczygielskiego, po jaką sięgnęłam. Wcześniej były "Krew", "Aorta", "Krok trzeci" i chyba to spowodowało, że wobec najnowszej jego powieści miałam dość spore oczekiwania. W końcu do tej pory mnie nie zawiódł, więc jak mogłoby być teraz? Powiecie, że szkoda się rozczarować, ale czy nie jes... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Losu się nie da oszukać...

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szczygielski to wirtuoz gry na emocjach. Rozpisał partyturę nutami śmierci, strachu i przeznaczenia. Wyobraź sobie powieść, która “nie ma zakończenia”. Czujesz się zbulwersowany, gdy o tym myślisz, prawda? A co gdybym Ci powiedział, że mimo braku zakończenia domyka ona wszystkie wątki i to z odgłosem zatrzaskiwanych drzwi i okien, który słyszy... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Naprawdę nie chcesz wiedzieć!

{} WYBÓR REDAKCJI
9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

No, no, no, Panie Szczygielski! Ustawił Pan wysoko poprzeczkę, przede wszystkim dla siebie. Z Pana książek znam pierwszy tom o Gabrielu Bysiu, który nie pochłonął mnie na tyle, by sięgnąć po kolejne części serii. „Krok trzeci” to była już inna bajka – lektura intrygowała i jednoczenie sprawiała, że czułam się zagubiona. Kolejna, „Winni jesteśmy ws... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

@justyna_@justyna_ {}× 13

Nigdy nie wiesz, co szykuje dla Ciebie los...

{} WYBÓR REDAKCJI
8.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wmurowało mnie. Tak jeszcze nie miałam. "Hasztag, oddech, trzykropek". Specjalnie książkę rozłożyłam sobie na czytanie przez parę dni. Wtedy podobno inaczej podchodzi się do lektury, niż pożerając ją za jednym zamachem. A z książkami typu kryminał, czy detektywistyczne tak jest, że im więcej analizujemy, tym możemy mieć niezły mętlik w głowie. I t... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

@wybrana84@wybrana84 {}× 17
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl