Recenzje książki "Nieodgadniony"

Dodaj swoją recenzję

Czy to na pewno powieść kryminalna?

28.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka "Nieodgadniony" Maureen Johnson stała na mojej półce od dłuższego czasu. Bałam się po nią sięgnąć, bo sądziłam, że kryminały nie są dla mnie. Ostatnimi czasy wkręciłam się jednak w komedie kryminalne, więc idąc za ciosem postanowiłam wreszcie przeczytać powieść, która tak długo u mnie zalegała. Jakie są moje wrażenia? Główną bohaterką jes... {} Recenzja książki Nieodgadniony

W szkole, gdzie głównym mottem jest "nauka to zabawa", nie może być typowo.

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka mnie po prostu zachwyciła. Może nie na samym początku, ale od połowy już mnie całkowicie pochłonęła. Nie mam na myśli, że pierwsza połowa była słaba, po prostu mniej się działo, ale potem gdy akcja przybrała tempa, to był świetnie! Dobre wrażenie zrobiło na mnie już kilka pierwszych stron, bo czytało mi się niesamowicie lekko i cały roz... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Maureen Johnson - Nieodgadniony

15.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Nieodgadniony" to pierwsza część z trylogii i przyznam szczerze, że mimo tego, że czytałam drugą część najpierw, to wcale mi nie przeszkadzało by wrócić się właśnie do pierwszej. Wiele wątków pokryło się między sobą. Poznajemy tu dziewczynę, Stevie Bell, która jest uczennicą Akademii, a jej ogromna ciekawość dotycząca tragedii rodziny założy... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Nieodgadniony

8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hej Co u Was?🙂😁🤗 Nieodgadniony To opowieść o pewnej szkole , która pozwala bardzo uzdolnionym nastolatków uczyć się i poszerzać swoją wiedzę w taki jaki im najbardziej się podoba. Do szkoły przyjmowane są tylko dzieci bardzo uzdolnione .Ale ta szkoła skrywa pewne tajemnice. Bogaty biznesmen Albert Ellingham , który wybudował szkołę zamieszkał wra... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Szkoła morderstw

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nieodgadniony to książka młodzieżowa z wątkami detektywistycznymi. Poznajemy tutaj Stevie Bell, uczennicę Akademii Ellinghama, gdzie dzieci z różnych środowisk mogą się uczyć poprzez zabawę i rozwijanie swoich talentów. Stevie zamierza rozwiązać zagadkę morderstwa, które popełniono na terenie tej szkoły, i porwania rodziny założyciela. Czy się jej... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Zagadka sprzed lat i detektyw-amator

21.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po "Nieodgadnionego" sięgnęłam w sumie z przypadku. Na portalu CzytamPierwszy.pl ta książka pojawiła się w zestawie z kolejnym tomem i skusiła mnie swoim opisem. "Nieodgadniony" to pierwszy tom młodzieżowej trylogii... kryminalnej. Klimatycznie przypomina mi klasyczne kryminały spod pióra Agathy Christie czy też Arthura Conana Doyle'a. Jednocześn... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Nieodgadniony

2.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Steve Bell nie jest zwykłą nastolatką. Po pierwsze, miewa naprawdę poważne stany lękowe i ataki paniki. Po drugie, pasjonuje się zbrodniami. Czyta kryminały, ogląda seriale kryminalne, duma nad prawdziwymi sprawami i niczym Sherlock Holmes potrafi uważnym spojrzeniem rozgryźć rozmówcę. Sprawą, która fascynuje ją najbardziej, jest mające miejsce w ... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Nieodgadniony wciąż żyje?

18.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Albert Ellingham założył elitarną, prywatną szkołę w Vermoncie. Akademia Ellinghama to miejsce pełne łamigłówek i zagadek, ukrytych korytarzy, tajemnych przejść, wijących się ścieżek i ogrodów. A wszystko to dlatego, że – jak mówi założyciel szkoły - „nauka jest zabawą”. W 1936 roku wkrótce po otwarciu Akademii ma miejsce tajemnicze zniknięcie żon... {} Recenzja książki Nieodgadniony

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}