Recenzje książki "Nowa ziemia"

Dodaj swoją recenzję

Nowa Ziemia

13.02.2013

Dzień, w którym nastąpił Wielki Wybuch, zmienił wszystko. Świat, który wszyscy znali, zniknął na zawsze. Pozostały zgliszcza, ruiny, chmary pyłu oraz efekty stopienia czyli ludzkie i zwierzęce mutacje. Wszystko to stanowi element krajobrazu Martwych Ziem i Stopionych Ziem. Czy nie można było zapobiec katastrofie? Albo chociaż przewidzieć jej nadej... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Nasza recenzja książki "Nowa Ziemia"

22.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Spotkanie Partidge'a i Pressi jest zaskakujące. Razem przeżyją przygodę życia, dla niektórych, niestety będzie ona ostatnią. Pełną niebezpieczeństw i przeszkód. Dowiedzą się także prawdy, która całkowicie zmienia pogląd nie tylko ich na siebie nawzajem, ale także nasze na nich jako bohater... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Nowa Ziemia. Świat po wybuchu

16.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeden wybuch może zniszczyć wszystko. Ziemia odczuła już to wielokrotnie na sobie. Była świadkiem zrzucenia tylko jednej bomby atomowej na japońskie miasto, które liczyło sobie ok. 275 tys. mieszkańców. Tak, mam na myśli Hiroszimę. Odczuła straty jakie ona poniosła. I pomyśleć, że tę jedną czterotonową bombę skonstruowali ludzie. Od razu przypomina... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Przerażająca wizja przyszłości, która szokuje, mrozi krew w żyłach i nie pozwala o sobie zapo...

4.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię antyutopie i powieści postapokaliptyczne, więc gdy tylko wypatrzę sobie w zapowiedziach lub nowościach książkę oscylującą wokół takiej tematyki, od razu rozpoczynam polowanie na nią;). Tak właśnie było z pozycją „Nowa Ziemia” Julianny Baggott, która zachęciła mnie nie tylko opisem z okładki, ale także bardzo przychylnymi recenzjami polskich ... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Zawsze warto mieć nadzieję

22.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julianna Baggott to pisarka, która rozpoczęła swoją autorską karierę gdy miała dwadzieścia dwa lata. W tym czasie tworzyła pod dwoma pseudonimami: Bridget Asher oraz N. E. Bode. W przeciągu ostatnich dziesięciu lat wydała ponad siedemnaście książek o różnorakiej tematyce, które skierowane były zarówno dla dzieci i młodzieży jak i dorosłych. Jednak ... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@tala86@tala86 {}

Nowa Ziemia

19.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dystopia po raz kolejny. Temat niby już przemielony i wyeksploatowany maksymalnie na najbliższe 10 lat, ale jednak nie do końca. „Nowa Ziemia” przyciąga świeżym pomysłem i sprawnie nakreśloną fabułą. Nie dziwne zatem, że prawa do ekranizacji powieści wykupiła już wytwórnia „Fox 20th”. Mnie powieść Julianny Baggott również przyciągnęła: na początek ... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@fri2go@fri2go {}

Nowa Ziemia - warto.

14.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nowa Ziemia” to pierwszy tom trylogii „Świat po Wybuchu”, której autorką jest Julianna Baggott, uznana autorka bestsellerów. W ciągu ostatnich dziesięciu lat wydała siedemnaście książek – dla dzieci, młodzieży i dorosłych. „Nowa Ziemia” to moja pierwsza styczność z twórczością autorki. Książka jest niezła, ale nie „zwala z nóg”. Na pocz... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@misha@misha {}

Takiej przyszłości wolę nie doczekać...

11.08.2012

Trochę przeciągnęło mi się czytanie powieści „Nowa ziemia”. Mimo, że swój egzemplarz dostałam przed premierą, to dopiero ostatnio byłam w stanie na spokojnie się w nią wczytać. Spokój panujący na plaży i grzejące słoneczko towarzyszyły mi od początku do końca książki, ponieważ jak już zaczęłam czytać, to nie byłam w stanie się oderwać (o czym świad... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@Violet@Violet {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe