Recenzje książki "Nowa ziemia"

Dodaj swoją recenzję

Świat po wybuchu. Nowa ziemia

20.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Świat jest szalony- daje i zaraz odbiera." Już od pewnego czasu obserwuję trend na pisanie książek, których akcja toczy się po jakieś apokalipsie. Tak jak kiedyś każdy autor (nieważne czy twórca thriller'ów, czy romansów) musiał umieścić w swojej powieści wampiry, tak teraz akcja koniecznie musi rozgrywać się w dalekiej przyszłości. Nie przeczę,... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Inna wersja świata

12.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„A teraz, kiedy znalazłem się tutaj, pojmuję, że to brzydota czyni piękne rzeczy pięknymi.”* Żyjemy z dnia na dzień, nie będąc nawet świadomym tego, że świat, który tak dobrze znamy w każdej chwili może zmienić się nie do poznania. Wystarczy jeden wybuch by planeta, na której żyjemy oraz ludzie, których znamy, a nawet my sami, tak napraw... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Nowa ziemia

9.05.2013

Od kilku dni posiadam czytelniczy przestój i ilekroć sięgam po jakąkolwiek książkę, odkładam ją z powrotem na półkę nie przeczytawszy nawet kilkudziesięciu stron. Wieczorny plan zajęć na uczelni nie sprzyja mojemu maniactwu i zrobiłabym naprawdę wiele dla chwili wytchnienia. Wtedy właśnie postanowiłam spróbować swoich sił z twórczością amerykańskie... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Nowa Ziemia

30.04.2013

Kiedy nastąpił Wybuch doszło do pogromu ludzkości, większa część populacji zginęła, a część odniosła straszne obrażenia i nie chodzi tu o poparzenia, rany, utratę kończyn. Wielu ludzi zostało stopionych z przedmiotami, z którymi akurat mieli kontakt, na przykład ze słuchawkami do telefonu, lalką, kuchenką. Niektórzy w ten sposób są złączeni ze zwie... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@Elen@Elen {}

oj taak - 100%

26.04.2013

Przyznaję, że ciężko mi pisać tę recenzję. Książka ta walnęła mnie w głowę i wstrząsnęła, do tego stopnia, że nie potrafię zebrać myśli. Pani Julianna Baggott stworzyła intrygującą antyutopie, o której można czytać, ale nie w niej żyć! Ziemie dopada globalny kataklizm. Wybuchy jak milion słońc, niszczą ziemię. Tylko nielicznym udaję się przeżyć... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Nowa Ziemia

9.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnimi czasy, dość często mówiło się na temat końca świata. Rok 2012 miał okazać się zagładą dla tego, co znamy i kochamy. Tak się jednak nie stało! A co, jeżeli jednak coś by się wydarzyło? Jeżeli nad naszą planetą pojawiłoby się białe, oślepiające światło, które pochłonęłoby wszystko i wszystkich. Przeżyliby tylko nieliczni: Zmutowani na świec... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Walka o przetrwanie

8.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

We współczesnej literaturze coraz częściej mamy do czynienia z książkami o tematyce przedstawiającej świat po apokalipsie. Te dystopijne powieści pokazują różnorodny, złowrogi, jednak bardzo realistyczny obraz tego, co może wydarzyć się w przyszłości. Jednym z tytułów, ukazujących oblicze ziemi po katastrofie, jest książka Julianny Baggott „Nowa... {} Recenzja książki Nowa ziemia

@Betsy@Betsy {}

Nowa ziemia

21.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyszłość. Z dawnego świata zostały zgliszcza. Ludzie żyją na ruinach utraconej cywilizacji. Nie obowiązują już żadne normy społeczne, czy prawo. Dozwolone jest wszystko, co pozwoli przeżyć. Tę zagładę spowodował wybuch nieznanego pochodzenia. Udało się go przetrwać tym osobom, które w porę schroniły się w wybudowanej specjalnie na tę okoliczność ... {} Recenzja książki Nowa ziemia

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe