Recenzje książki "Piąta Fala"

Dodaj swoją recenzję

Ważne jest nie to, ile mamy czasu, ale to, co z nim zrobimy

16.02.2020

"Byliśmy szczęściarzami. Przeżyliśmy wstrząs elektromagnetyczny, zatopienie wybrzeży, zarazę, która zabiła wszystkich naszych bliskich i znajomych. Pokonaliśmy przeznaczenie. Spojrzeliśmy śmierci w twarz, a ona mrugnęła pierwsza. Wydawało się, że powinniśmy czuć się odważni i niezwyciężeni. Nic z tego." Genialna! Świetna, inteligentna i wciągając... Recenzja książki Piąta fala

Obcy

12.11.2019

Musze się przyznać, że do tej książki podchodziłem z pewną dozą niepewności. Napisano już tyle pozycji o wszelkiego rodzaju inwazjach, że jakoś trudno mi było sobie wyobrazić iż można stworzyć jeszcze cos nowego. „Piata fala” mną wstrząsnęła i całkowicie rozniosła na strzępy. Ta książka jest wprost GENIALNA! Wartka i rewelacyjnie przemyślana akcja... Recenzja książki Piąta Fala

Obcy wśród nas

28.05.2016

"„Piątą falę”, będącą początkiem trylogii o tym samym tytule, mimo tego, iż jest powieścią typowo młodzieżową polecam uwadze również starszym czytelnikom. Wciąga już od pierwszych stron i zaskakuje realizmem. Jej lektura skłania do zadania sobie pytania: czym tak naprawdę jest człowieczeństwo? I zwraca uwagę na to, co jest naprawdę ważne: „Naprawd... Recenzja książki Piąta Fala

@Amarisa@Amarisa × 1

Piąta fala

2.05.2016

„Piata Fala” to historia zagłady ludzkości. Na ziemię przybywają kosmici. Tajemniczy statek wisi nad ziemią i nie można nawiązać z nim jakiegokolwiek kontaktu. Wiadomo tylko jedno, to oni zsyłają na ziemian śmiercionośne fale, które uśmiercają niemal wszystkich ludzi. Kiedy pozostaję niespełna trzy procent ludzkości, obcy postanawiają podstępem do... Recenzja książki Piąta Fala

Ostatnia wojna ludzkości

3.11.2014

Postapokaliptyczne wizje przyszłości pojawiają się w literaturze coraz częściej. Autorzy prześcigają się w pomysłach bądź bazują na sprawdzonych już schematach, odpowiednio je modyfikując, urozmaicając i dodając nowe elementy. Sięgając po książkę Ricka Yanceya nie byłam pewna, czy pisarz będzie w stanie mnie zaskoczyć, ale zaintrygowana opisem okł... Recenzja książki Piąta Fala

@agatrzes@agatrzes × 1

Piąta Fala

2.07.2014

Nie lubię powieści science fiction, nie lubię powieści przygodowych, nie przepadam za wątkami miłosnymi. Ale mimo, iż "Piąta Fala" zawierała po troszkę z każdego wyżej wymienionego gatunku, nie mogłam przestać jej czytać. Zahipnotyzowała mnie. Dosłownie. Żałuję, że sięgnęłam po nią tak późno. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak wygląda natar... Recenzja książki Piąta Fala

Ta książka wciągnie Cię w swój kosmiczny świat!

3.06.2014

Niepokojąca. Mroczna. Tajemnicza. „Czy ludzkość jest w stanie odeprzeć atak obcej cywilizacji, tysiąckrotnie bardziej zaawansowanej niż nasza? Nie.” Nigdy nie przepadałam za książkami o kosmitach, większość z nich była przewidywalna, nudna i ginęła w innych pozycjach z działu fantastyki oraz science fiction. Jeśli chodzi o filmy, to jedynym, kt... Recenzja książki Piąta Fala

Piąta fala

20.11.2013

Wśród wielu postapokaliptycznych historii, które ostatnio pojawiają się na rynku, trudno już znaleźć coś nowego, ciekawego, wciągającego i zaskakującego. Aktualnie najpopularniejsi są prawdopodobnie zombie lub wizja świata po użyciu broni jądrowej. Kosmici stali się raczej przeżytkiem, choć zawsze znajdzie się jakiś pisarz, bądź scenarzysta, który ... Recenzja książki Piąta Fala

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl