Recenzje książki "Piekielne Niebo"

Dodaj swoją recenzję

Piekielne niebo

30.06.2024

Anioły i demony. Dwie skrajności toczące odwieczny bój pomiędzy dobrem i złem, światłem i ciemnością. Czy oby na pewno? W “Piekielnym niebie”, debiucie Pani Karoliny Ligockiej, te dwie frakcje przedstawiają się… zgoła inaczej. Po lekturze tej tchnącej świeżymi pomysłami książce możecie zacząć całkiem inaczej spoglądać w niebiosa, wypatrując świetl... Recenzja książki Piekielne Niebo

Odwrócenie ról

29.06.2024

"Piekielne Niebo" to debiut Karoliny Ligockiej, po który sięgnęłam zachęcona opisem, a przede wszystkim obecnością w powieści aniołów, demonów i innych istot nadnaturalnych. Przepadłam w tej książce od razu, bo odkryłam w niej coś, co bardzo lubię, a mianowicie motyw odwrócenia ról dotyczący aniołów i demonów. Historia zaczyna się od dramatyczn... Recenzja książki Piekielne Niebo

To historia o aniołach, o demonach, o woli przetrwania, o walce o prawdę, ale również o przyj...

23.06.2024

Karolinę poznałam w zasadzie dzięki niej samej. To ona mi pokazała swoją książkę i zachęcała do jej zrecenzowania. Powiem Wam, że początkowo nie chciałam, ale potem jak zaczęłam czytać o niej, pomyślałam ,,dlaczego nie". I tak właśnie poznałam świetną kobietkę, z którą bardzo lubię rozmawiać i jej równie świetną książkę. O czym jest ta historia... Recenzja książki Piekielne Niebo

Literacka podróż do książek z lat 2010-2015

23.05.2024

,,Piekielne niebo " to debiut, w którym czytelnik wyruszy na spotkanie z aniołami, demonami, krasnoludami, gnomami i elfami. Opowieść o Naridzie Karoliny Ligockiej to też początek nowego cyklu fantasy. Widać w tej historii ciekawe pomysły, oczywiste i mniej oczywiste nawiązania do innych powieści, ale czuć też, że jest to pierwsza książka w dor... Recenzja książki Piekielne Niebo

@Radosna@Radosna × 2

„Czasem trzeba upaść, by móc wznieść się wyżej...”

2.05.2024

W świecie literatury fantastycznej istnieje coś wyjątkowego w odkrywaniu nowych światów, spotykaniu niezwykłych postaci i zagłębianiu się w niezwykłe przygody. W debiutanckiej powieści Karoliny Ligockiej "Piekielne Niebo" czytelnik ma okazję dołączyć do tej wyjątkowej podróży przez krainę aniołów i demonów. Już na samym progu tej historii zostajem... Recenzja książki Piekielne Niebo

***

1.05.2024

Poznajcie Naridę. Młodą, piękną, inteligentną i wysportowaną anielicę. Szkoli się w akademii, by stać się pełnoprawnym aniołem "pracującym" z ludźmi. Ma jednego bliskiego przyjaciela, która jest jej powiernikiem sekretów oraz bratn ią duszą. Razem przygotowują się do pierwszego poważnego egzaminu w życiu. Dziewczyna jest córką wysoko postawio... Recenzja książki Piekielne Niebo

@apo@apo × 2

Piekielne Niebo

1.05.2024

Do akcji recenzenckiej Wydawnictwa Mięta zgłosiłam się i całkowicie o tym zapomniałam, jakie było moje zaskoczenie, gdy w aplikacji InPost wyświetliło się, że mam paczkę do odbioru od Wydawnictwa Mięta! A w paczuszce czarne i białe pióra, tatuaże z wilkami oraz przypinka i pocztówka z cudną grafiką anioła z wilkiem u boku oraz najważniejsze - ksią... Recenzja książki Piekielne Niebo

Fantastyczna przygoda z silnymi bohaterami

19.04.2024

Lubię, jak tytuł odzwierciedla to, co możemy odnaleźć w treści. W tym przypadku jest trafiony idealnie. Znowu przychodzę z fantasy, znowu z debiutem - ale! Jest całkiem inna niż wszystkie! No bo w zasadzie jak dużo znacie książek, w których są anioły i demony, wróżki, gobliny itp. ? Narida, anielica, zostaje wygnana z nieba i zrzucona na Ziemię... Recenzja książki Piekielne Niebo

© 2007 - 2024 nakanapie.pl