Recenzje książki "Pielęgniarka"

Dodaj swoją recenzję

Życie pisze najdziwniejsze scenariusze

5.10.2022

Gdy trafiłam na książkę J. A. Corrigan nie przyciągnęła mnie ani okładka, ani sama Autorka, o której usłyszałam po raz pierwszy. Zainteresował mnie przede wszystkim opis wydawcy oraz dość skrajne opinie na jej temat na portalach czytelniczych. Nie pozostało mi nic innego jak tylko wziąć się za czytanie i wyrobić sobie o niej zdanie. Rose przyzn... Recenzja książki Pielęgniarka

@jorja@jorja × 21

Bezględna morderczyni czy niewinna ofiara?

26.09.2022

Thriller „Pielęgniarka” zachwycił mnie od samego tytułu i okładki. Mam zdecydowaną słabość do opowieści z wątkami medycznymi. Już okładka, oszczędna i prosta intryguje strzykawką i słowami: „bezwzględna morderczyni czy niewinna ofiara” oraz „gdy wydaje ci się, że wiesz już wszystko, Rose opowie kolejną historię, która zbije Cię z tropu”. Opowieść ... Recenzja książki Pielęgniarka

Pielęgniarka

15.09.2022

"Pielęgniarka" to thriller, który jednak w swojej fabule zawiera nieco z powieści obyczajowej i romansu. Niemniej jednak nie przeszkadza to, żeby książka mogła być naprawdę dobra. Z wielkim zaciekawieniem sięgnęłam po ten tytuł i wiele sobie obiecywałam, ale tym razem się nie zawiodłam. Rose to kobieta, która została skazana za morderstwo, do któr... Recenzja książki Pielęgniarka

@Gosia@Gosia × 4

Kto jest winny?

4.09.2022

Kto jest winny? Rose odsiaduje wyrok za morderstwo dokonane na pacjencie. Czy to możliwe by oddana swojej pracy pielęgniarka, kochająca żona, piękna kobieta była zdolna do zabójstwa z zimną krwią bezbronnego pacjenta? Kto jest winny w tej całej zagmatwanej historii? Odpowiedzi na to pytanie postanawia odnaleźć Theo Hazel, pisarz, były dziennikarz... Recenzja książki Pielęgniarka

Dobra książka

17.08.2022

Rose jest mężatką i pracuje jako pielęgniarka w szpitalu. Kobieta zostaje oskarżona o morderstwo i przyznaje się do zbrodni. Wielu ludzi zastanawiają czy taka delikatna kobieta byłaby w stanie zabić bezbronnego pacjenta, jedną z takich osób jest pisarz i były dziennikarz - Theo. Mężczyzna chce odwiedzić Rose w więzieniu, wysłuchać to co ma do powi... Recenzja książki Pielęgniarka

Wciągający thriller

1.08.2022

Przerwa od zagranicznej literatury naprawdę dobrze mi zrobiła, bo teraz te anglosaskie thrillery wydają mi się o niebo lepsze niż kiedyś. Albo poziom faktycznie się podniósł, albo przestały mi się one zlewać w jedno przez to, że dłuższy czas nie miałam z nimi do czynienia. Niezależnie od powodów właśnie skończyłam czytać książkę, która wciągnęła m... Recenzja książki Pielęgniarka

Co się stało, to się nie odstanie…

27.07.2022

Czy zemsta jest silniejsza niż przyzwoitość? Czy gniew jest w stanie zagłuszyć rozsadek? Czym są (i czy w ogóle są) wyrzuty sumienia? I czym jest tak naprawdę miłość i oddanie? Takie pytania zadaje ta książka. To opowieść o morderstwie z premedytacją na pacjencie, którego rzekomo dokonała dyżurująca pielęgniarka Rose. Przyznanie się do winy to poc... Recenzja książki Pielęgniarka

@Morella@Morella × 9

Czy delikatne kobiety są w stanie zabijać z rozmysłem?

27.07.2022

No na to pytanie to ja Wam nie odpowiem. Musicie doczytać do końca, a odpowiedź na to pytanie zmienicie kilka razy. Ale od początku. On jest byłym dziennikarzem. Jaki czas temu zaczął pisać książki i nawet nieźle mu idzie. Tyle, że ciągną się za nim jakieś długi i potrzebuje dobrej historii, której spisanie przyniesie mu niezła kasę. Ona siedz... Recenzja książki Pielęgniarka

@kimatom@kimatom × 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl