Recenzje książki "Pierwsza osoba liczby pojedynczej"

Dodaj swoją recenzję

Pierwsza osoba liczby pojedynczej

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zbiór fascynujących opowiadań "Pierwsza osoba liczby pojedynczej" to zapis wspomnień z lat młodości, pierwszych zauroczeń, piękna muzyki i wierszy, Haruki Murakami, autora którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Jazz i kobiety, towarzyszyły mu przez te wszystkie lata. Niesamowite historie z nutą specyficznego humoru, który miesza się ze smutkiem r... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

PIERWSZA OSOBA LICZBY POJEDYŃCZEJ

6.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka „Pierwsza osoba liczby pojedynczej” Harukiego Murakamiego ukazała się latem 2020 roku w Japonii. W Polsce swoją premierę miała w listopadzie ubiegłego roku. Jeden z najbardziej rozpoznawalnych pisarzy Kraju Kwitnącej Wiśni ma już 71 lat ale nadal zachwyca genialnym piórem i wysokim poziomem swojej twórczości. Haruki Murakami w opowiadaniac... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@monidelko83@monidelko83 {}× 1

Życie z szaleństwem w tle

2.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Murakamiego się kocha… albo nie. A jeśli już się kocha, to miłość ta nie należy do prostych i nieskomplikowanych, bowiem najpopularniejszy japoński pisarz jest autorem nietuzinkowym, jedynym w swoim rodzaju, ale wyjątkowo specyficznym i chciałoby się rzec, szalonym, patrząc na jego powieści czy opowiadania. Szaleństwo to zbiera wspaniałe żniwa, bo... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Każde „ja” jest inne...

29.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Literatura otwiera drzwi do wielu światów niedostępnych nam na co dzień - to fakt powszechnie znany. Pośród cenionych twórców, wraz z licznymi nominacjami do różnego rodzaju nagród w tej dziedzinie, wymienia się najsławniejszego współczesnego japońskiego pisarza. Zapewne każdy szanujący się czytelnik co najmniej słyszał o postaci Harukiego Murakam... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Pierwsza osoba liczby pojedynczej - sisters_as_books

7.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Halo czy są tu jacyś fani Murakamiego ? My czytaliśmy po raz pierwszy tego autora i zaraz opowiemy wam jak wyglądało to spotkanie z jego książką :) Opowieść przez którą właśnie przebrnęłyśmy to "Pierwsza osoba liczby pojedynczej", dziwaczna, ale prawdziwa książka ukazująca w trochę inny sposób egzystencje głównego bohatera. Książka według nas to p... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Pierwsza osoba liczby pojedynczej

25.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Za każdym razem, gdy sięgam po książkę Murakamiego, czuję, jakbym wróciła do domu z długiej podróży. Moje mięśnie się odprężają i wiem, że jestem bezpieczna. Że wszystko jest na swoim miejscu. Murakami to pisarz, który opisuje realne wydarzenia tak, jakby zaraz zza zakrętu miała wyjść wróżka i za każdym razem jestem pewna, że w końcu ją dzięki... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@mewaczyta@mewaczyta {}× 3

Wspomnienia autora

8.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ten zbiór opowiadań był moim pierwszym spotkaniem z prozą tego sławnego japońskiego pisarza. Po jednej książce trudno jest mi jednoznacznie stwierdzić czy literatura japońska to literatura dla mnie. Postanowiłam sięgnąć po inne powieści Murakamiego by wyrobić sobie lepszą opinię, gdyż po lekturze "Pierwszej osoby liczby pojedynczej" moje uczucia s... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Pierwsze spotkanie

5.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O Harukim Murakamim słyszałam już przy okazji innych jego książek, ale nie sięgnęłam po niego wcześniej. I bardzo tego żałuję. Moje pierwsze spotkanie to właśnie ten zbiór opowiadańPierwsza osoba liczby pojedynczej. I myślę, że nie jest to ostatnie spotkanie, sięgnę po książki autora. Krótko o opowiadaniach: Autor zawiera w opowiadaniach sameg... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@Possi@Possi {}× 8
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl