Recenzje książki "Pierwsza osoba liczby pojedynczej"

Dodaj swoją recenzję

Nie było to słabe, nie było to zachwycające...

24.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Może to truizm, ale świat, w którym żyjemy, często potrafi wyglądać zupełnie inaczej w zależności od sposobu patrzenia. Zmienia się kąt padania promieni i cień staje się światłem, światło zamienia się w cień, prawda staje się fałszem, a fałsz prawdą". „ Pierwsza osoba liczby pojedynczej” to zbiór ośmiu opowiadań, w których Haruki Murakami wspo... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Ja, Ty, My

24.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Haruki Murakami jest w naszym kraju jednym z najbardziej rozpoznawalnych japońskich pisarzy. Choć zdania na temat jego twórczości są podzielone, ma on wśród polskich czytelników grupę oddanych fanów. W tym roku na polskim rynku wydawniczym ukazała się kolejna książka autora - ,,Pierwsza osoba liczby pojedynczej". Jest to zbiór 8 opowiadań, bard... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Autor zrobił na mnie świetne pierwsze wrażenie

18.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdarza wam się sięgać po zbiory opowiadań, czy raczej omijacie je szerokim łukiem? Ja nie czytam ich zbyt często. Tym razem jednak bardzo chętnie wyciągnęłam rączkę po taką książkę. Głównie dlatego, że jej autorem jest Haruki Murakami, o którego fenomenie do tej pory jedynie słyszałam. Dlatego postanowiłam, na własnej skórze, przekonać się, c... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Gdybym nie był sobą, to kim?

14.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ja. Niezaprzeczalnie najważniejsza cząstka naszego życia. My sami, od których zależy wszystko i zarazem nic. Na nasze życie składają się chwile, spotkania, anegdoty, inni ludzie. I właśnie tym jest ta książka. Zbiorem opowiadań o wydawałoby się zwyczajnych sytuacjach w życiu pisarza, które jednak były na tyle istotne, by wspomnienie o nich przelać... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

Murakami - przybliżenie

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zbiór opowiadań Harukiego Murakamiego pt. "Pierwsza osoba liczby pojedynczej" to doświadczenie czytelnicze adresowane zarówno do fanów pisarza, jak i osób, które dopiero chciałyby tego autora poznać. Mi jak do tej pory udało się przeczytać tylko "Norwegian Wood" i uważam, że to było wystarczające, aby móc trafnie przewidzieć, jakiego typu uczucia ... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 14

„Pierwsza osoba liczby pojedynczej”

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Haruki Murakami to najwybitniejszy i najbardziej znany na świecie japoński pisarz. W kolejnej książce z Wydawnictwa Muza „Pierwsza osoba liczby pojedynczej” autor wspomina dawne czasy. Pierwszą miłość, czasy studenckie, jak również opisuje swoje pasje: baseball i muzykę. Jest to zbiór opowiadań, w których można zobaczyć prawdziwą twarz Harukiego.... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@ReniBook@ReniBook {}× 1

„Powinniśmy cieszyć się chwilą, niezależnie od tego czy wygrasz, czy przegrasz”.

{} WYBÓR REDAKCJI
21.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem miłośniczką opowiadań, ale lubię czytać książki Harukiego Murakamiego. Haruki Murakami jest znanym i uznanym pisarzem na świecie, co roku w czołówce wymienianych autorów do Nagrody Literackiej Nobla. Nie musi zabiegać o uwagę, ale w swoich utworach wyrażać siebie. Zbiór składa się z ośmiu opowiadań ułożonych chronologicznie, od lat gimn... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@jatymyoni@jatymyoni {}× 25

Powrót do przeszłości

{} WYBÓR REDAKCJI
12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Może to truizm, ale świat, w którym żyjemy, często potrafi wyglądać zupełnie inaczej w zależności od sposobu patrzenia. Zmienia się kąt padania promieni i cień staje się światłem, światło zamienia się w cień, prawda staje się fałszem, a fałsz prawdą". To było niewiarygodne i dziwne spotkanie, zupełnie inne niż sobie, wyobrażałam. Pisarz, nazyw... {} Recenzja książki Pierwsza osoba liczby pojedynczej

@gala26@gala26 {}× 27
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl