Recenzje książki "Pocztówka z Toronto"

Dodaj swoją recenzję

Pocztówka z Toronto oczami #Ivy

4.09.2016

Śmierć od zawsze była bezlitosna. Przychodziła w najmniej spodziewanym momencie i zabierała tych, którzy widnieli na jej przeklętej liście. Nie dbała o uczucia ludzi pozbawionych najbliższej dla siebie osoby. Po prostu brała to, co do niej należało. I zawsze współpracowała z tymi, którzy jej w tym pomagali. Minęły trzy lata odkąd nowotwór odebrał M... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Pocztówka z Toronto - Dariusz Rekosz

15.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pocztówka z Toronto” to historia uczącej się w gimnazjum Moniki. Po tym, jak zmarł jej ojciec, nastolatka i jej mama muszą radzić sobie z problemami finansowymi. Pewnego dnia w jej klasie zjawia się Dominik, najlepsza przyjaciółka zaczyna się od niej odsuwać, a w szkole zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Na pierwszy rzut oka widać, że „nowy” coś u... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Pocztówka z Toronto

24.11.2013

Moja przygoda z Pocztówką z Toronto rozpoczęła się w zeszły czwartek, kiedy to szykując się do ponad godzinnej podróży autobusem, szukałam na półce z książkami czegoś, co umiliłoby mi to długie spotkanie z miejską komunikacją publiczną. Wyboru dokonałam zupełnie przypadkowo, bo wzrokowo. Skusiła mnie skromna ilość stron i elegancka, biała okładka t... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Bardzo dobra książka dla młodzieży o tym co w życiu ważne

26.09.2013

W czasach komercji, kultu Internetu, telefonii komórkowej i komputerów nie ma miejsca dla biedy. Tak przynajmniej sądzi większość młodych ludzi, którym wydaje się, że gdy nie mają wszystkiego, to się po prostu nie liczą. Dla większości niestety to brutalna rzeczywistość. Młodzież potrafi być bezwzględna i często nie patrzy na to kto jaki j... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

I niec nie będzie takie, jak było...

17.08.2013

Bieda. Wszędzie bieda. Nikogo na nic nie stać.Jeszcze trzeba zapłacić za pogrzeb... I kto weźmie na to pieniądze? Jeszcze szkoła, zabawa, jedzenie... Jak mogę zarobić pieniądze? W sklepie? Nie. Nie mam czasu. Mogę pomagać w przedszkolu? Nie, tym bardziej nie mam czasu. To co mogę zrobić? Nie wiem. Nastoletniej Monice zmarł ojciec - główne źródło ... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Pocztówka z Toronto

15.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coraz więcej czytam w ostatnim czasie książek skierowanych do młodzieży, z czego jestem niezwykle rada, ponieważ za moich czasów nie było aż tyle tego typu literatury co teraz. Młody człowiek może się utożsamić z bohaterami, ponieważ jego problemy są zazwyczaj identyczne lub bardzo podobne do tych, z jakimi borykają się osoby występujące z tych tyt... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Pocztówka z Toronto

11.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Monika mieszka w małym mieście i jest uczennicą gimnazjum. Nie potrafi sobie poradzić psychicznie po śmierci taty, który zmarł trzy lata wcześniej. Ma znajomych i przyjaciółkę, ale mimo wszystko stwarza dystans. Wraz z mamą ledwie wiąże koniec z końcem. W tym samym czasie do jej klasy dołącza przystojny Dominik, który przyjechał z Warszawy. Na rze... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

Pocztówka prosto z Toronto

5.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy rozpoczynałam czytanie "Pocztówki z Toronto", właściwie nie wiedziałam czego się spodziewać. Z jednej strony spodziewałam się zwykłej młodzieżówki, z drugiej jednak miałam nadzieję, że będzie to bardziej wartościowa historia. Po lekturę sięgnęłam z nieskrywaną ciekawością. Powieść opowiada o losach Moniki, która chodzi do trzeciej gimnazjum w... {} Recenzja książki Pocztówka z Toronto

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe