Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 3, podręcznik

Jadwiga Jabłecka, Aleksandra Niewiadomska
Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 3, podręcznik
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Podręcznik opracowano na podstawie bloku tematycznego \"Podstawy przetwórstwa żywności\" zawartego w dokumentacji programu MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia: LP-RS/MENiS/2002.04.30). W podręczniku ujęto treści dotyczące modułu: 3 - \"Utrwalanie żywności\" i 4 - \"Badanie surowców i produktów\". Treści modułu 3 obejmują m.in.: cele i metody utrwalania żywności, utrwalanie żywności za pomocą niskich temperatur, termiczne niszczenie drobnoustrojów, sterylizacja żywności, utrwalanie, zagęszczanie, suszenie żywności. W module 4 zostały przedstawione następujące tematy: laboratorium oceny żywności, pobieranie prób, ocena organoleptyczna, podstawowe oznaczenia stosowane w laboratorium oceny żywności. Treści podręcznika uzupełniają liczne definicje, schematy, wykresy, tabele oraz tematyka do przemyślenia i wykonania.
Data wydania: 2003
ISBN: 978-83-88933-92-9, 9788388933929
Wydawnictwo: eMPi2

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
{}
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki
{}

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 3, podręcznik nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
{}️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Podstawy przetwórstwa żywności, cz. 3, podręcznik. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
{} Dodaj cytat
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl