Recenzje książki "Położna z Auschwitz"

Dodaj swoją recenzję

Historia Stanisławy Leszczyńskiej

10.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna trudna książka opisująca życie Stanisławy Leszczyńskiej, zwanej Mamą. To nie powieść, którą czyta się z wypiekami na twarzy. To powieść, którą czyta się ze łzami w oczach, strona po stronie. To historia o kobiecie, która mimo wszystko była człowiekiem i miała ogromne serce nie tylko dla wszystkich swoich podopiecznych, ale także nie mówi... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

Pozostać człowiekiem...

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka o tym, że KL Auschwitz to nie tylko ogrom cierpienia i śmierci, które znamy z licznych książek, wspomnień czy filmów. Jest to opowieść o tym jak w tak niesprzyjających warunkach witano nowe życia i zawiązywano więzi, które pozwalały utrzymać się przy życiu. Jest to opowieść o Stanisławie Leszczyńskiej(obozowej Mamie kobiet w stanie błogosł... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

@natalia12329@natalia12329 {}× 3

Historia Stanisławy Leszczyńskiej - polskiej położnej pracującej w Auschwitz

30.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść to prawdziwa historia Stanisławy Leszczyńskiej – wyjątkowej kobiety o wielkim sercu. W Auschwitz Polska położna nie była Stanisławą Leszczyńską, była Mamą. W tych strasznych warunkach w baraku 17 w sektorze Bla, jednym z miejsc dla kobiet w ciąży odebrała około 3000 porodów. Pomimo okropnych warunków, braku odpowiedniego sprzętu i wody na ... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

@viki_zm@viki_zm {}× 4

Matka

18.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie chcę czytać takich książek, nie mogę, zostawiają mnie w stanie emocjonalnego wraka. Z drugiej strony uprzytomniają mi jak ważne jest życie i jak niewiele trzeba, aby nasze życie zmieniło się diametralnie nie z naszej winy, bez naszego udziału, poza nami. Namiastkę tego mamy teraz, w czasach COVIDu, a to tylko malutki promilek tego, co nam odeb... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

@Nina@Nina {}× 17

Położna z Auschwitz

20.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piękna powieść opisująca tragiczne przeżycia Stanisławy Leszczyńskiej .Położnej która przyjęła na świat wiele maleńkich istot w tak tródnych czasach i jeszcze gorszym miejscu ,jakim jest obóz Auschwitz. Tu w pierwszej kolejności była matką dla tych wszystkich kobiet które potrzebowały jej bliskości,pomocy ,wsparcia,dopiero na drugim miejscu położn... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

@elcia17@elcia17 {}× 4

Położna z Auschwitz

8.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo ciężko mi tak na gorąco pisać o wrażeniach... Wiem jednak, że upłynie bardzo dużo czasu, zanim część emocji po przeczytaniu tej książki osiądzie gdzieś w zakamarkach mojego serca i pozostanie tam już na zawsze. Takie książki zawsze pozostawiają po sobie ślad... Bo nie mogę i nie chce zapomnieć! Jestem matką trójki wspaniałych dzieci ❤️ i w... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

Położna z Auschwitz

16.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oparta na prawdziwej historii opowieść o niesamowitej kobiecie Stanislawie Leszczynskiej autorstwa Magdy Knedler. Stanisława trafia wraz z kolejnym transportem wiezniow do obozu zagłady w Auschwitz. Z wykształcenia jest położną. Podczas swojego pobytu zajmuje się glownie opieką nad kobietami w ciąży oraz porodami. Praca w obozowych, brudnych i cię... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

{}× 3

Tam gdzie zawodzi nawet nadzieja pojawia się anioł.

12.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stanisława jest położną, kocha swój zawód i oddaje się mu z pasją.To sytuacja sprzed wybuchu II wojny światowej. I nie inaczej jest gdy wraz z transportem trafia do obozu koncentracyjnego Auschwitz. Tu w warunkach poniżej jakiejkolwiek godności ludzkiej rozpoczyna walkę o każde dziecko, które ma się narodzić. Sobie tylko znanymi sposobami potrafił... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

@agulkag@agulkag {}× 4
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl