Recenzje książki "Pomiędzy"

Dodaj swoją recenzję

Pomiędzy

20.02.2013

Tara Hudson urodziła i wychowała się w Oklahomie gdzie mieszka do dziś. Z zawodu prawnik z tytułem magistra. Gdy nie pisze spędza czas z mężem i synkiem Wildem. Pomiędzy to pierwsza część serii o duchu Amelii. Amelia zna jedynie swe imię, sposób śmierci oraz fakt, iż nie żyje. Jej nazwisko, pochodzenie, wiek, przyczyna śmierci, całe wcześniejsze ż... {} Recenzja książki Pomiędzy

@ciarolka @ciarolka

Niewidzialna miłość

18.02.2013

Amelia nie żyje. Jednak ten fakt nie przeraża ją tak bardzo jak ciągłe koszmary i zanik pamięci. Nie wie nic o swoim poprzednim życiu, nie pamięta rodziców,ani jak i kiedy umarła. Kiedy poznaje Joszuę chłopak tonie w rzece. Wywiera on na dziewczynie wyjątkowe wrażenie, gdyż tylko on może ją zobaczyć, dotknąć, poczuć. Amelia jest zachwycona, że w ko... {} Recenzja książki Pomiędzy

@patixa98 @patixa98

Pośmiertne życie topielicy

6.02.2013

Utonięcie to prawdopodobnie najgorsza śmierć. Woda przedostaje się do płuc i uniemożliwia oddychanie. Człowiek umiera w męczarniach. Ale… co się z nim dzieje później? Czy kończy swój żywot złożony do grobu? A może błąka się po świecie? Tara Hudson, tworząc powieść „Pomiędzy” zdecydowała się na tę drugą możliwość. Dzięki swej kreatywności i mnóstwu ... {} Recenzja książki Pomiędzy

@secretelle @secretelle

Miła lektura na pochmurny wieczór ;)

4.01.2013

Wyobraź sobie ,że pewnego dnia budzisz się ze świadomością ,że nie żyjesz. Nie pamiętasz swojego życia ,rodziny ,przyjaciół i co gorsza tego w jaki sposób umarłaś. Pamiętasz tylko unoszenie się wraz z nurtem rzeki. Błądzisz po świecie żywych. Nie możesz zaznać spokoju. Nikt Cię nie widzi ,nie słyszy. Twoja egzystencja to udręka. Dodatkowy ból zadaj... {} Recenzja książki Pomiędzy

@Lady_Northman @Lady_Northman

"Pomiędzy"

24.12.2012

W jaki sposób jesteście w stanie wyobrazić sobie życie po śmierci? Czy wierzycie w jego istnienie? Czy wierzycie, że zmarłe dusze idą do nieba, czy może jako duchy błąkają się po świecie? Wiem, że dla wielu ludzi jest to kwestia problematyczna, wiem też jednak, że część z nich zupełnie nie zawraca sobie nią głowy, gdyż uważa, że są ważniejsze rzecz... {} Recenzja książki Pomiędzy

@Rebellish @Rebellish

Samotność w tłumie

2.12.2012

Kiedy jest się skonaną po długim, męczącym dniu, nic tak nie poprawia humoru, jak miła niespodzianka po powrocie do domu. Niespodzianka była zapakowana w folię bąbelkową i spoczywała niewinnie na biurku, pozostawiona tam przez mego zacnego rodziciela parę godzin wcześniej. Ożywiłam się natychmiast i, żądna nowych wrażeń wśród gąszczu słów, rzuciłam... {} Recenzja książki Pomiędzy

@destrakszyn @destrakszyn

"Pomiędzy" Tara Hudson

28.10.2012

Historię poznajemy z punktu widzenia Amelii. Dziewczyna nie żyje, jednak przeżywa wciąż na nowo ten sam koszmar. Woda otacza ją ze wszystkich stron, wlewa się do nosa i ust. Ciągle krzyczy, walczy, jednak nie wiele to daje. Jest śmiertelnie przerażona, co jest w zasadzie nieco zabawne - w końcu już raz umarła, co gorszego może się stać? Jakby tego ... {} Recenzja książki Pomiędzy

@betterversionofthetruth @betterversionofthetruth

Pomiędzy- Tara Hudson

28.08.2012

Amelia nie żyje. Nie wie jak to się stało, że utonęła w rzece. Czy ktoś ją zepchnął z mostu czy może popełniła samobójstwo? Nie pamięta swoich rodziców, przyjaciół, domu i szkoły. Wie jak ma na imię, ale nie zna swojego nazwiska. Wie, że zginęła mając osiemnaście lat, ale nie pamięta daty swoich urodzin. Pewnego dnia widzi tonącego chłopaka. Udaje ... {} Recenzja książki Pomiędzy

@Gumciobook @Gumciobook
{}