Recenzje książki "Scarlet"

Dodaj swoją recenzję

Czerwony kapturek w mrocznej wersji

1.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kojarzycie bajkę o Czerwonym Kapturku, który idzie przez las do babci i tam spotyka wilka? Jeśli tak, to ta książka przedstawi Wam trochę inną wersję tej historii. Trochę bardziej cyborgową, pościgową i ze zwariowaną kosmitką w tle. Przekonajcie się, jakby mogło wyglądać spotkanie Kapturka z Kopciuszkiem. Nie wiem czy pamiętacie, pod koniec ... {} Recenzja książki Scarlet

@paulina0944@paulina0944 {}× 1

Romantyczne science fiction

5.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drugi tom „Sagi księżycowej” leżał na mojej półce długo. Zastanawiałam się, czy nie poczekać z lekturą cyklu Marissy Meyer do czasu, kiedy wydane zostaną wszystkie części cyklu, ale zniechęciłam się do tego pomysłu. Jak na razie nic nie wiadomo o polskim przekładzie „Cress”, a „Winter” jest w fazie powstawania. Na finał historii dziewczyny-cyborga... {} Recenzja książki Scarlet

@milla@milla {}

Nowe przygody Czerwonego Kapturka

17.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marissa Meyer zadebiutowała powieścią Cinder z cyklu Saga księżycowa i mimo swego feralnego nazwiska udowodniła, że potrafi świetnie pisać i na nowo zaciekawić czytelnika baśniami z dzieciństwa. Bardzo miło wspominam swoją pierwszą styczność z jej twórczością i z uwagi na pozytywne odczucia, jakie to we mnie wywołało, nie mogłam odmówić sobie lekt... {} Recenzja książki Scarlet

@Tenshi@Tenshi {}

Czerwony kapturek, Wilk i...cyborg

24.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Scarlet Benoit do tego pory miała normalne życie. Mieszkała z kochaną babcią, prowadziła farmę i dostarczała warzywa i owoce. Jednak wszystko się wali, gdy jej najbliższa osoba zostaje porwana. Scarlet za wszelką cenę postanawia uratować swoją babcię. Nie jest to łatwe zważywszy na to jakie mroczne sekrety ukrywała przed swoją wnuczką. W poszukiwa... {} Recenzja książki Scarlet

Scarlet

19.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem poznajemy nową bohaterkę. Tytułowa Scarlet to mieszkanka małego miasteczka we Francji, farmerka i hodowczyni warzyw. Poszukuje swojej babci, która zaginęła w tajemniczych okolicznościach kilka tygodni wcześniej. Poznaje Wilka – uczestnika nielegalnych walk, który może mieć coś wspólnego z tym zdarzeniem. Mężczyzna zabiera ją do Paryża i t... {} Recenzja książki Scarlet

Kapturek z Kopciuszkiem, w jednej drużynie

10.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętacie historię Czerwonego Kapturka? Tę, w której Wilk poluje zarówno na dziewczynkę i jej babcię aby zaspokoić swój głód? Tak? A co powiedzielibyście na zupełnie alternatywną wersję tej opowieści i to jeszcze osadzoną w dystopijnej rzeczywistości. Jeżeli jesteście ciekawi co też mogłoby z tego wyjść, koniecznie powinniście sięgnąć po drugi tom... {} Recenzja książki Scarlet

@tala86@tala86 {}

Babciu, dlaczego masz takie wielkie zęby?

8.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nowa wersja jednej z najsłynniejszych baśni braci Grimm była ze strony Marissy Meyer świetnym pomysłem na bestseller. Po sukcesie "Cinder", unowocześnionej i zmechanizowanej wersji "Kopciuszka", przyszła kolej na inną baśń, którą dawno temu pokochał cały świat. Jak więc i tym razem dzieci i młodzież na całym globie mogłyby nie pokochać uroczego "Cz... {} Recenzja książki Scarlet

@malaM@malaM {}

Scarlet

12.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cinder próbuje wydostać się z więzienia, choć wie czym to grozi, ale po tym, czego się dowiedziała musiała coś z tym zrobić. Nawet świadomość zostania najbardziej poszukiwanym zbiegiem we Wspólnocie Wschodniej ją nie zniechęca. Wie, że gdyby siedziała z założonymi rękami czekając swoją egzekucję na nic by się zdały wszystkie trudy. Zaś po drugiej ... {} Recenzja książki Saga Księżycowa. Scarlet. Tom 2

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe