Recenzje książki "Siła kobiet"

Dodaj swoją recenzję

Kobiety są sine. poradzą sobie ze wszystkim.

4.08.2022

Rozalia Lubowidzka po śmierci męża, Ignacego otrzymuje list od nieznanej kobiety. Zuzanna Grabińska pisze w nim, że przez klika lat była kochanką, Ignacego i ma z nim córkę. Lilii, która jest chora. A Zuzanna nie ma tyle pieniędzy, aby zapewnić córce odpowiednie leczenie. I zwraca się do Rozalii z prośbą o pomoc. Rozalia sama mając za sobą piekło... Recenzja książki Siła kobiet

@milena9@milena9 × 8

Siła kobiet

14.06.2022

Rozalia zostaje wydana za mąż przez swojego ojca za szanowanego posła na sejm II Rzeczpospolitej Ignacego Lubowidzkiego. Małżeństwo głównej bohaterki miało być piękne i rewelacyjne, jednak wszystko wyglądało zupełnie inaczej. Aż pewnego dnia jej małżonek zostaje zastrzelony, a sprawcy nie złapano. Młoda pani Lubowidzka, wydawać by się mogło, że mo... Recenzja książki Siła kobiet

Recenzja

24.05.2022

„…Nigdy nie wiemy, co kryje się głęboko w sercu kobiety. Jakie tajemnice skrywa i jakie dramaty próbuje ukryć przed światem. Robimy to, bo emocje to coś, co nas dyskwalifikuje w oczach mężczyzn. Co pozwala im określać nas płaczliwymi i histerycznymi, a przez to zupełnie nieprzydatnymi.” Nie miałam okazji jeszcze sięgnąć po książki autorki, ale ... Recenzja książki Siła kobiet

Ramię w ramię

23.05.2022

Warszawa, rok 1924, Rozalia Lubowidzka, młoda wdowa, próbuje odbudować swoje życie po piekle, które przeszła w małżeństwie. Niespodziewanie otrzymuje list od Zuzanny Grabińskiej, która prosi o pomoc dla swojej chorej córeczki, Lili, która jak twierdzi, jest nieślubnym dzieckiem zmarłego niedawno w zamachu męża Rozalii, Ignacego Lubowidzkiego, posł... Recenzja książki Siła kobiet

Rozkoszuj się mną

1.05.2022

On jeden i one trzy. Brzmi jak przepis na udaną telenowelę brazylijską, od której nie sposób się oderwać. Z zapartym tchem smakować każdy odcinek w nadziei na udane i szczęśliwe zakończenie. Porzucić wszystkie obowiązki, by rozkoszować się perypetiami bohaterów. Raz do góry, a raz na dół istna karuzela emocji. Czy taki scenariusz sprawdzi się w ks... Recenzja książki Siła kobiet

Kobieta....czy rzeczywiscie słaba płeć..?

27.04.2022

Coż to była za ucza...❤📚 To moje pierwsze spotkanie z autorka ale jakze wysmienite. Barbara Wysoczańska przenosi nas w okres XX-lecia międzywojennego. Trzy kobiety z różnych warstw społecznych połączone przez jednego mężczyzne. Rozalia, wdowa po mężu tyranie, mloda, pełna energii i życia i wyzwolona młoda Francuzka, Zuzanna pochodząca z biedy, koc... Recenzja książki Siła kobiet

Recenzja "Siły kobiet"

16.04.2022

Powieść Barbary Wysoczańskiej „Siła kobiet” przenosi nas w czasie do lat 20. XX wieku. Losy trzech kobiet zostają połączone za sprawą Ignacego Lubowidzkiego – posła na sejm II RP – tragicznie zastrzelonego w zamachu. Rozalia, Zuzanna i Adrianna … Żona, kochanka, siostra … Każda z nich swoje wycierpiała przez tego mężczyznę. Teraz pragną ułożyć sob... Recenzja książki Siła kobiet

Siła kobiet...

1.04.2022

,, Duszko nigdy nie wiemy, co kryje się głęboko w sercu kobiety. Jakie tajemnice skrywa, jakie dramaty próbuje ukryć przed światem. Robimy to, bo emocje to coś, co nas dyskwalifikuje w oczach mężczyzn." Rozalia, Ada i Zuzanna- trzy kobiety, które łączy postać jednego mężczyzny- Ignacego Lubowidzkiego. Łączy je także walka- ta, wewnętrzna, sama ze... Recenzja książki Siła kobiet

@paulinkaw@paulinkaw × 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl