Recenzje książki "Śmierć głośna, śmierć cicha"

Dodaj swoją recenzję

Pierwszy kryminał, który przeczytałam i proszę.....

18.10.2022

Głównie nie czytam thrillerów, jednak osadzenie akcji w przedwojennej Łodzi mnie zainteresowało i w ten sposób ta książka znalazła się w moich rękach. Dla ogólnego wprowadzenia: Autor wplata w fabułę historię morderstw, wykonanych przez niezidentyfikowanego zabójcę, który jest na tyle bezczelny, że podrzuca części ciała swoich ofiar w absurdalnyc... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

Niezły galimatias

2.10.2022

@Obrazek „Życie to nie jest towar, który można obstalować u krawca czy szewca. Często bywa niewygodne.” Do powieści „Śmierć głośna, śmierć cicha" usiadłam z zapałem, licząc na dobrą, dynamiczną lekturę osadzoną w klimatach kryminału retro. Duży napis na okładce wieszczy, że jest to thriller, na co wskazuję umieszczone na zdjęciu frontowej c... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

@Mirka@Mirka × 8

Śmierć głośna, śmierć cicha

1.10.2022

Thriller to pojemna kategoria, jednak przypisanie do niej tej książki to duże nieporozumienie. "Śmierć głośna, śmierć cicha" Andrzeja Barta to kryminał retro, którego akcja toczy się w przedwojennej Łodzi, mieście pełnym kontrastów gdzie wielkie pałace fabrykantów przysłaniają swym przepychem rozwalające się rudery robotników pracujących za głodow... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

@nika.mail@nika.mail × 12

"Chcę oglądać twoje nogi", czyli historia łódzkiego mordercy

25.09.2022

Ostatnie miesiące niepodległej II Rzeczypospolitej. Tętniąca życiem Łódź, pełna kawiarni, modnych dam, ruder Bałut i biedoty. To tu plątają się losy trójki bohaterów: pięknej i inteligentnej Soni, dziedziczki fabrykanckiej fortuny, uzdolnionego młodego pisarza Wiktora, którego powieści w odcinkach czyta całe miasto oraz odważnego komisarza, funkcj... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

Miasto, które pachnie pieniądzem

21.09.2022

Miasto Łódź, stojące fabrykami, dymem i przemysłem; pachnące... pieniądzem, jak stwierdza jedna z postaci. Łódź, na parę miesięcy przed przybyciem Hitlera, tak naprawdę nie zdająca sobie sprawy, jak bardzo niemiecki kanclerz wpłynie na spokojne, często aż do bólu normalne życie jej mieszkańców. Łódź, żyjąca od pewnego czasu osobą mordercy, który u... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

THRILLER BEZOBJAWOWY

19.09.2022

Miasto kominów tuż przed wojną, ekskluzywne bankiety, kameralne spotkania towarzyskie artystycznej bohemy, a do tego seryjny morderca, który podrzuca ucięte kobiece kończyny. Łódzcy śledczy stoją przed najpoważniejszą sprawą w swojej karierze. Czy podołają wyzwaniu, jakie rzucił im anonimowy psychopata? Śmierć głośna, śmierć cicha, to opowieść o ... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

Tuż przed wybuchem wojny... Powieść w odcinkach w jednym miejscu!

11.09.2022

Kiedy zauważyłam, że wyszła ta książka, natychmiast zapragnęłam ją mieć. Kiedyś były to co tygodniowe teksty publikowane jako powieść w odcinkach w tygodniku "Angora". Zawsze na nią polowałam i chciałam wiedzieć, co będzie dalej. W końcu autor zachował się jak Henryk Sienkiewicz i publikował regularnie, ale sam nie wiedział, jak się to potoczy. Ch... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

@beatazet@beatazet × 3

Śmierć głośna, śmierć cicha.

8.09.2022

"Tancerki stały na scenie w utworzonej ze swoich ciał figurze, która obwieszczała, że oto nadszedł rok TYSIĄC DZIEWIĘĆSET TRZYDZIESTY DZIEWIĄTY." To moje pierwsze spotkanie z twórczością pana Andrzeja Barta. I myślę, że od razu bardzo udane. Fabuła powieści „Śmierć głośna, śmierć cicha” dzieje się w Łodzi, w mieście w którym spotyka się wiele kul... Recenzja książki Śmierć głośna, śmierć cicha

@maciejek7@maciejek7 × 29
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl