Recenzje książki "Śmiertelne oczyszczenie"

Dodaj swoją recenzję

Śmiertelne oczyszczenie

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kai woli żyć sama na ulicy niż z matką, która woli swojego nowego męża bardziej od niej samej. Ma 14 lat kiedy ucieka z domu i stara się sobie radzić, pamięta doskonale rady swojego zmarłego taty jak przetrwać niezauważona. Kiedy w barze dosiada się do niej jakiś przystojniak i próbuje ją zagadywać nabiera podejrzeń co do Grega. Kiedy idzie kupi... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

Supermoc - dar czy przekleństwo

19.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ręka do góry, kto chciałby zostać superbohaterem? Gdybyście mogli wybrać, jaką mocą będziecie władać, co by to było? Moc nie zawsze okazuje się darem. Może być trudna do opanowania. Bez wystarczającej praktyki może wyrządzić wiele szkód, nie wspominając o tym, że może zostać użyta do niecnych celów. Wyobraźcie sobie teraz świat pełen ludzi obdarz... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

Rodem z X-Menów

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę miałam przyjemność przeczytać dla grupy na Facebooku "Fantastyka dla luzie". Niedaleka przyszłość. W wyniku wojskowych eksperymentów u większości ludzi wystąpiły niecodzienne - czasem niezwykle potężne - umiejętności. Telekineza, pirokineza, teleportacja, moc uzdrawiania oraz wiele innych. Jednak część społeczeństwa nie czuję się bezpiecz... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

Wielki, nieudany eksperyment

27.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielkie eksperyment miał być przepisem na sukces w wojnie. Jednak jego efekt nie miał być taki. Kai żyje w świecie, gdzie część społeczeństwa jest obdarzona pewnymi zdolnościami. Nie jest to do końca bezpieczne, ponieważ nie każdy potrafi swoją zdolność kontrolować. W miastach żądzą gangi i nasza główna bohaterka właśnie do jednego z nich należy. ... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

Śmiertelne oczyszczenie

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Agata Polte "Śmiertelne oczyszczenie" byłam bardzo ciekawa tej książki i przyznam, że nie znałam wcześniej książek spod pióra autorki. Lubię czasem sięgnąć po fantastykę i odprężyć się przy niej i tak było w tym przypadku. Światem w przyszłości żądza obdarzeni, czyli ludzie z dodatkowymi talentami. Oczywiście znajdują się też ich przeciwnicy, któr... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

@Booksmyhobby@Booksmyhobby {}× 1

Świetna!

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczoscią Agaty Polte znam się nie od dziś, bo na bieżąco czytam jej powieści i bardzo jej kibicuję. Do tej pory były to książki młodzieżowo-obyczajowe, dotykające różnych problemów. Emocjonalne, uczuciowe. Jednak najnowsza powieść taka nie jest. Agatka pokusiła się o coś nowego, czyli o fantastykę i jak bardzo byłam ciekawa tej odsłony, tak t... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

@esclavo@esclavo {}× 1

Rewelacja

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jeśli sądzisz, że walka się skończyła, nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Wynalezieniu serum przyświecał jeden cel: wygrać wojnę. Eksperymenty zakończyły się jednak inaczej, niż przewidywano – oprócz dodania szybkości, zręczności i siły, poddane działaniu serum osoby zaczęły wykazywać inne, o wiele bardziej wyjątkowe zdolności. Kilkadzies... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

Moce, dary... zaklęcia, kręgi to cały świat Kai i jej gangu

20.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio dowiedziałam się, że Pani Agata Polte już dosyć długo króluje na naszych półkach w księgarni, lecz w innej kategorii literatury. Przyznam się bez bicia, że nie znałam jej wcześniej z jej poprzednich książek i nie żałuję tego, bo dzięki temu miałam okazję ją poznać w jej nowej powieści: ,,Śmiertelne Oczyszczenie''. Życie na ulicy nie jest... {} Recenzja książki Śmiertelne oczyszczenie

@Wilczekczyta@Wilczekczyta {}× 1
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe