Recenzje książki "Stan splątania"

Dodaj swoją recenzję

Ta dzisiejsza młodzież...

14.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Roksana Jędrzejowska-Wróbel polska pisarka, doktor literaturoznawstwa, autorka książek dla dzieci, scenariuszy i adaptacji scenicznych po raz kolejny zachwyca. Jej Stan splątania to niewątpliwie pozycja, która powinna być zauważona. Ważny głos w sprawie współczesnej edukacji dzieci i trafna obserwacja otaczającej nas rzeczywistości. Zresztą ten zm... {} Recenzja książki Stan splątania

@ania_gt@ania_gt {}× 9

Dwa światy.

5.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stan splątania... opowieść o dwuch światach. Pierwszy świat jest młody ciałem i duchem lecz ich cele skupione są wyłączne na celu materialnym. Zdobyciu jak największej liczby punktów i dostanie się do dobrego liceum. W szkole na przerwach nie mają ze sobą zupełnie nic innego. Laczy2ich jedynie 45 min każdej lekcji mimo, iż mieszkają na jednym osie... {} Recenzja książki Stan splątania

Poplątane ścieżki życia

21.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Splątani siecią zależności, powinności, regulaminów i oczekiwań innych. Ubezwłasnowolnieni niemal na własne życzenie. Samotni, zapadający się w sobie, odcięci od świata, który toczy się obok. Trzy grupy ludzi – nastolatkowie, dorośli i staruszkowie w domu opieki. Jak myślisz o kim jest ten wstęp? O każdym z nich! Zatrważająca, mocna wizja ws... {} Recenzja książki Stan splątania

@timido2@timido2 {}× 2

Spotkanie pokoleń

1.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

#recenzjaprzedpremierowa Premiera 13.10.2021 Spotkanie pokoleń Też tak czasem macie, że sięgając po daną książkę nie spodziewacie się, że wstrząśnie Wami dogłębnie, poruszy i zostawi w stanie wielkiej zadumy. Ja tak właśnie miałam ze "Stanem splątania". Trudno jest mi zebrać myśli by napisać i oddać te emocje, które ta książka we mnie wzbudziła.... {} Recenzja książki Stan splątania

@karolina92@karolina92 {}× 2

Życie ma inny smak

24.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja przedpremierowa premiera: 13 października Po przeczytaniu tej książki nurtuje mnie pytanie - dlaczego młodzi ludzie nie mają takich lektur w szkole? Co stoi na przeszkodzie żeby poznali i mieli dostęp do literatury opisującej świat, który ich dotyka, jest na wyciagnięcie ręki, zawiera mnóstwo problemów pojawiających się w ich życiu c... {} Recenzja książki Stan splątania

@Strusiowata@Strusiowata {}× 12

Stan splątania

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niekiedy pod sztucznie przyklejonym na twarzy uśmiechem nastolatka kryje się niewyobrażalny ból, lęk i strach. A czasami wystarczy jedno nieprzewidziane zdarzenie, aby ten uśmiech pojawił się naprawdę. Maria, Lena i Miłosz to trójka uczniów ósmej klasy, którzy mają przed sobą egzaminy końcowe i wyścig o dostanie się do najlepszego liceum. Aby d... {} Recenzja książki Stan splątania

@kubera_anna@kubera_anna {}× 7

Wszystkie stany samotności

{} WYBÓR REDAKCJI
15.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść międzypokoleniowa, jak określił wydawca „Stan splątania” Roksany Jędrzejewskiej – Wróbel, niesie obietnicę czegoś ponadczasowego, zwracającego uwagę na czerpanie z życia tego, co najważniejsze, najlepsze. Rzeczywiście, lektura wzruszyła mnie, zachęciła do zatrzymania się, przemyślenia, kim właściwie chciałabym być i co mnie uszczęśliwia. C... {} Recenzja książki Stan splątania

@LiterAnka@LiterAnka {}× 15
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl