Recenzje książki "Sweetfreak"

Dodaj swoją recenzję

sweetfreak

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Obecnie dzięki rozwojowi social mediów i Internetu można zaobserwować takie zjawisko jak cyberprzemoc. Użytkownicy często czują się anonimowi i bezkarni, dlatego z premedytacją szerzą nienawiść. Zainteresowana tą tematyką dość chętnie sięgnęłam po „Sweetfreak” Sophie McKenzie. Książkę otrzymała z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. W pewnym ... {} Recenzja książki Sweetfreak

Słodki prześladowca

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Sweetfreak” to powieść o cyberprzemocy, a tytuł wziął się od nicka internetowego prześladowcy. Jednak, w moim odczuciu, Sophie McKenzie poruszyła w niej wiele innych tematów m.in. potrzebę uwagi ze strony opiekunów i łatwość zejścia na kryminalną ścieżkę. Narratorką w powieści jest piętnastoletnia Carey. Jej przyjaciółka, Amelia, jest dręczon... {} Recenzja książki Sweetfreak

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 2

Ku przestrodze?

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sweetfreak to mogę być ja. Sweetfreak to możesz być Ty. To może być nasza siostra, brat, najlepszy przyjaciel, sąsiad zza ściany. To może być ktoś, kogo uraziliście, świadomie, bądź nie, to ktoś, kto poczuł się skrzywdzony, albo ktoś, kto po prostu czerpie przyjemność z krzywdzenia innych. To może być każdy z nas. Myśli, że jest bezkarny, bo przec... {} Recenzja książki Sweetfreak

@Nina@Nina {}× 24

Cyberprzemoc to też przemoc

7.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielu ludzi twierdzi, że książki dla młodzieży są mało wartościowe, głupiutkie i próżno szukać w nich większej głębi niż infantylne sercowe problemy nastolatków. To oczywiście bzdura, czego dowodzi pojawianie się na rynku coraz większej liczby powieści, które poprzez fikcyjną fabułę adresują poważne i aktualne zagrożenia, z którymi mierzy się wspó... {} Recenzja książki Sweetfreak

Intryga, tajemnica i kłamstwa a co jest prawdą?

3.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carey i Amelia są nierozłącznymi przyjaciółkami. Ich relacja rozpada się jednak z dnia na dzień, gdy Amelię zaczyna trollować online użytkownik o nicku Sweetfreak, a oskarżenie o bycie autorką hejterskich komentarzy pada na jej przyjaciółkę. Dotąd popularna w szkole Carey zostaje odrzucona przez znajomych. Nastolatka jest gotowa na wszystko, aby u... {} Recenzja książki Sweetfreak

Był pomysł, ale...

27.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

... ale coś nie wyszło. To znaczy wyszło, ale nie do końca. Już wyjaśniam, o co mi chodzi. Carey jest jedną z tych umiarkowanie popularnych nastolatek, które można spotkać w każdej szkole. Jak większość dziewczyn w jej wieku (15 lat) ma swoją best friend forever - Amelię. Amelia zaś ma dwa wielkie problemy - po pierwsze, rzucił ją Taylor, a ona ... {} Recenzja książki Sweetfreak

@Chassefierre@Chassefierre {}× 17

Cyfrowe niebezpieczeństwo w realnym świecie

23.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwupłaszczyznowe życie – realne, dane każdemu od urodzenia i wirtualne, z wyboru. To pierwsze często serwuje całą gamę przeróżnych uczuć i przeżyć, od smutku po łzy radości, od słodkiej beztroski po nieujarzmione niebezpieczeństwo. To drugie – choć bardzo często się o tym zapomina – także ma swoje lepsze i gorsze momenty. Kilka filmików wysłanych... {} Recenzja książki Sweetfreak

Sweetfreak

16.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy uda Wam się odkryć kim jest SweetFreak? "Jak daleko się posuniesz, by odkryć prawdę, gdy wszyscy wokół są pewni, że kłamiesz? " Carey i Amelia to najlepsze przyjaciółki od lat. Zawsze trzymają się razem i wspierają w trudnych chwilach. Tym bardziej teraz, kiedy Amelia zaczyna dostawać anonimowe hejty i pogróżki. Policja jak i reszta otoczeni... {} Recenzja książki Sweetfreak

@sija002@sija002 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl