Recenzje książki "Światła pochylenie"

Dodaj swoją recenzję

"Światła pochylenie" - Laura Whitcomb

18.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przez wiele wieków ludzie zastanawiali się, czy istnieje coś poza granicami śmierci. Reinkarnacja, zmartwychwstanie lub odnalezienie drogi do raju, to tylko jedne z wielu teorii, które dały początek kulturze i religii. Amerykańska pisarka, a także nauczycielka Laura Whitcomb, w swojej debiutanckiej powieść „Światła pochylenie”, przedstawia nam niec... {} Recenzja książki Światła pochylenie

"Światła pochylenie" Laura Whitcomb

25.07.2013

„Biblioteka pachnie starymi książkami, tysiącem skórzanych drzwi do innych światów. Słyszę ciszę niczym umysł Boga. Czuję czyjąś obecność na pustym krześle obok. Bibliotekarz patrzy na mnie podejrzliwie. Biblioteka to święte miejsce, a ja siedzę ze świętym patronem czytelników. Pulsująca bogini światła przenika przeze mnie niczym […] niczym od raz... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Żyć w wieczności, nie istniejąc dla świata

9.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ktoś na mnie patrzył. To dość niezwykłe uczucie, kiedy jest się martwym..." Zaintrygował mnie tytuł, zaintrygował mnie opis, zaintrygowała mnie okładka... i już wiedziałam, że koniecznie muszę sięgnąć po tę książkę. Pod wieloma względami nie żałuję, choć historia odbiegała od moich wyobrażeń. Cóż, powinnam się wreszcie nauczyć, by nie mieć żadn... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Whitcomb Laura - Światła pochylenie

28.11.2012

Helen jest Światłem - istota, która musi odpokutować za grzechy swojej przeszłości - i nie żyje od 130 lat. Przez te lata Helen wiedzie życie ducha nawiedzającego Gospodarzy. Gdy jeden Gospodarz umiera, ona odnajduje drugiego. Jej obecnym Gospodarzem jest Brown, nauczyciel angielskiego w szkole średniej, który w wolnych chwilach pisze powieść. Hele... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Po drugiej stronie życia

31.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Śmierć jest stałym elementem życia. Każdy, kto żyje, pewnego dnia zakończy swą ziemską wędrówkę i, jak wierzymy, rozpocznie nową formę istnienia. W zależności od tego jak postępowaliśmy czeka nas nagroda, albo kara, niebo lub piekło. Bohaterka debiutanckiej powieści Laury Whitcomb, chociaż nie pamięta żadnych szczegółów swej ziemskiej egzystencji n... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Światło… nosisz je w sobie…

8.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Światło… nosisz je w sobie… „Światła pochylenie” Laura Whitcomb wyd. Initium rok: 2010 str. 232 Ocena: 5/6 To miała być zwykła książka. Najzwyklejsza na świecie powieść paranormalna. Ona i on. Dwie zagubione w czasoprzestrzeni istoty, a w zasadzie ich dusze. Bez dojścia do świata Żywych. Bez drzwi awaryjnych, którymi mogłyby się udać na „tamten ś... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Pasożytujące dusze

8.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Podobno nie należy oceniać książek po okładce, jak jednak tego dokonać, kiedy wydawnictwa niemalże prześcigają się w przyciąganiu potencjalnych czytelników pięknymi ilustracjami zdobiącymi poszczególne powieści? Odpowiedź jest prosta: nie da się. Po „Światła pochylenie” sięgnęłam właśnie z powodu pięknej okładki z wizerunkiem tajemniczej topielicy,... {} Recenzja książki Światła pochylenie

Najbardziej subtelne wyrażanie pragnień

6.08.2011

Czasami czujemy, że jest obok nas. Nie widzimy tej siły, która porusza naszą dłonią, aby wydobyć spod naszych palców najpiękniejsze słowa, ale wiemy, że ona jest. Spoglądamy na nią w całej jej okazałości, gdy dotyka naszych rąk, jakby sama kreśliła nimi te litery, które ukazują się w najpiękniejsze zdania, chociaż nie dostrzegamy jej oczami. Istnie... {} Recenzja książki Światła pochylenie

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}