Recenzje książki "Syn pszczelarza"

Dodaj swoją recenzję

Miłość w społeczności Amiszów

28.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Amisze to tajemnicza społeczność opierająca się wpływom współczesnego świata. Żyją w odizolowanych od świata wspólnotach, zjednoczeni głęboką wiarą w Boga i wierni starym tradycjom i zwyczajom. Poświęcają się ciężkiej pracy, podział ról w rodzinie jest tradycyjny, stroje jak z poprzedniej epoki, kroje i kolory określa tradycja. Abigeil po śmierci ... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Syn pszczelarza

17.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Syn pszczelarza Kelly Irvin to pierwsza cześć sagi o Amiszach. Opowiada historię dziewczyny Debory Lantz. Debora wraz z matką Abigail i czwórką rodzeństwa po śmierci ojca wyrusza do południowego Teksasu aby zamieszkać u wujka. Matka postanowiła sprzedać cały majątek i po śmierci męża rozpocząć nowe życie. Młoda dziewczyna jest przerażona zmianami ... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Obyczajówka

1.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Debora Lantz wraz ze swoimi siostrami i mamą Abigail po śmierci ojca przeprowadza się do wujka, który mieszka w Teksasie. Z opowieści Stephena, mężczyzny, który chce poślubić matkę dziewczyny wynika, że to kraina mlekiem i miodem płynąca, jednak po przyjeździe okazuje się, że wcale tak nie jest. Debora tęskni za swoim domem i chłopakiem nią zainte... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Saga o amiszach cz.1

28.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Abigail Lantz po śmierci męża przyjeżdża wraz z dziećmi do południowego Teksasu.Wydawać by się mogło,że tam będą mieli wszystko co najlepsze.Jednak na miejscu okazuje się,że jest to maleńka gmina amiszów, do której dołączyła rodzina Debory.Rzeczywistość przedstawia się w czarnych barwach.Żyją bardzo skromnie i doskwiera im brak pieniędzy. Debora t... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Piękna, emocjonująca i mądra opowieść o miłości w świecie Amiszów...

20.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeprowadzka to czas zmian, nowych możliwości i szans..., ale również i obaw względem tego, co przyniesie los. Nigdy bowiem nie możemy być pewni tego, że nowe miejsce, nowy dom i nowa codzienność okażę się lepszą, aniżeli ta pozostawiona za nami... Z podobnymi dylematami zetknęła się główna bohaterka pasjonującej powieści obyczajowej pt. "Syn p... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Pozycja obowiązkowa!

18.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do tej pory kojarzyłam środowisko amiszów jedynie z krótkich wstawek w różnych filmach, więc opis książki bardzo mnie zaintrygował, dlatego bez namysłu zamówiłam książkę do recenzji. Czy było warto? Zdecydowanie tak! Syn pszczelarza to książka nie tylko opowiadająca o życiu amiszów. To przede wszystkim opowieść z przesłaniem — że wygląd nie je... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Świat nam niedostępny

12.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Społeczność Amiszów dla jednych brzmi obco, bo w ogóle nie mają o niej pojęcia. Drugich dziwi ta izolacja od innych i zwyczaje. Wyobrażacie sobie np. życie bez technologii? W dzisiejszych czasach? Średniowiecze, prawda? Jednak na świecie są zbiorowości, które praktykują taki styl życia. Przed Wami opowieść ciepła i lekka jak pianka. Jednocześnie t... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

jestem zauroczona, polecam bardzo!

4.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marzyłam o tej książce. Była na mojej liście do przeczytania. Coś pięknego :)) nie zawiodła mnie wcale, wręcz zachwyciła. Kim jest tytułowy syn? „Syn pszczelarza. Nazywa się Fineasz King, wołają na niego Fin. Przywiózł do sklepu słoiki z miodem, więc daed poprosił go, żeby został i pomógł przy rozpakowaniu. Nie wyglądał na zachwyconego, al... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

{}