Recenzje książki "Tajemniczy ogród"

Dodaj swoją recenzję

Tajemniczy ogród

24.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajemniczy ogród, czyli o książce, która większość zna z dzieciństwa. W Indiach wybucha epidemia cholery, na skutek, której osierocona zostaje dziewięcioletnia Mery Lennox. Pozbawiona jakichkolwiek przodków, w swoim rodowitym kraju, zostaje odesłana do Anglii pod opiekę, odosobnionego wujka Archibalda Cravena. Pozostawiona sama sobie dziewczynka,... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Klasyka w najlepszym wydaniu

15.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie myśl, by przeczytać ponownie lektury szkolne z podstawówki, bo wielu z nich nie pamiętam, wiele być może dziś inaczej bym odebrała. Poniekąd cel zaczynam realizować, choć wolałabym nadać mu jakiś bardziej ustrukturyzowany sposób. Na fali tego postanowienia sięgnęłam po „Tajemniczy ogród” Frances Hodgson Burnett... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

@LiterAnka@LiterAnka {}× 6

,, Tajemniczy ogród "

27.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' Tajemniczy ogród" to książka Frances Hodgson Burnett. Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta na portalu na kanapie. Pl. Książka opowiada historię małej dziewczynki-Mary, której rodzice umierają w czasie panującej epidemii. Wszyscy, uciekając w popłochu z domu, zapominają o dziecku, które następnego dnia odnajduje dwójka oficerów. Bardzo szybko ... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Tajemniczy ogród

25.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Tajemniczy ogród" Frances Hodgson Burnett Mary Lennox to najniesympatyczniejsze dziecko, jakie kiedykolwiek widziano. Urodzona w Indiach dziewczynka po śmierci rodziców musi przenieść się do wujka do Misselthwaite Manor. Tam Mary słyszy historie o pięknym, zapomnianym i tajemniczym ogrodzie. Postanawia znaleźć ogród. Droge do niego pokazuje jej... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Klucz do serca

2.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie znałam dotychczas tej powieści - nie miałam okazji ani czytać, ani oglądać filmu, który był na jej podstawie - i to nawet kilka wersji. Aż do jakiejś magicznej chwili - trafiłam na wydanie z oryginalnymi obrazkami (rycinami). I, jakże poczułam się odrealniona. Zauroczona. Prosta niby treść, ale jakże ciekawa i pasjonująca. Oto pewna dziewczynk... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

"tajemniczy czarodziej"

10.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ogród. Wystarczy to jedno słowo, aby w głowie pojawiło się tysiące skojarzeń, wyobrażeń. Pierwsze jakie nachodzi na myśl to ozdobne krzewy, kwiaty – pełno kwitnących róż, lilii, piwonii, tulipanów… mnóstwo kolorów, zapachów, które upajają i wprowadzają w przyjemny nastrój rozleniwienia. Drugie to drzewa owocowe – jabłonie, grusze, śliwy. W ich to... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Magiczny ogród

3.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trójka niezwykłych dzieci, różniących się wyglądem, charakterem i sposobem wychowania. Mary Lennox dziecko dyplomaty i damy uwielbianej przez wszystkich wokoło. Colin Craven wiecznie chory, półsierota i na dodatek znienawidzony przez własnego ojca. Dickon Sowerby jedno z 12 dzieci, ciągle biegający po wrzosowiskach, najlepszy przyjaciel każdego zwi... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Tajemnica ogrodu, pamięć i niegrzeczna dziewczynka... - "Tajemniczy ogród" Frances Hodgson Bu...

{} WYBÓR REDAKCJI
21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Tajemniczy ogród" Frances Hodgson Burnett W XIX-wiecznych Indiach zaczyna się panoszyć epidemia cholery. To właśnie wtedy kapryśna Mary Lennox zostaje sierotą. Krnąbrna dziewczynka przymusowo zostaje przetransportowana do ogromnego domu swojego wuja w Yorkshire. Z biegiem czasu do Mary docierają pogłoski o tajemniczym ogrodzie, nocami słyszy pła... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl