Recenzje książki "Tam gdzie spadają Anioły"

Dodaj swoją recenzję

Żeby rodzina była rodziną

26.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Doroty Terakowskiej pt "Tam gdzie spadają anioły" jest dla mnie bardzo ważna, gdyż przywróciła mi wiarę w możliwości polskiej literatury. I to nie ze względu na wątki, które autorka zaczerpnęła z dorobku angelologia, lecz przede wszystkim dlatego, iż bez ogródek i niedomówień ukazuje wstrząsający obraz współczesnej polskiej rodziny, w któr... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@edytre@edytre {}× 7

"Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie".

25.12.2014

Czarny Anioł trzymał Avego zakrzywionymi szponami i uśmiechał się. Drugą ręką wyrwał mu puszyste, złotobiałe pióra. Ave spadł na Ziemię w głębi lasu dokładnie w tej samej sekundzie, w której mała Ewa wpadła do głębokiego kłusowniczego dołu. Jeszcze jedna ludzka Istota, tracąc Anioła Stróża, została skazana na kaprysy losu. Dorota Terakowska, a wł... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

Anielskie porachunki

16.10.2014

Dorota Terakowska ostatnio dosyć często pojawia się na mojej półce i powoli staje się moją ulubioną polską pisarką. Do tej pory jeszcze żadna z jej powieści mnie nie zawiodła i mam nadzieję, że tak będzie dalej. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że jej fabuły idealnie trafiają w mój gust, Terakowska porusza interesujące mnie tematy i dodaje ... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@Sosenka@Sosenka {}× 1

Wiara czyni cuda

24.03.2014

Kiedy Ewa miała pięć lat, była świadkiem niezwykłej, a zarazem dramatycznej sceny, jaką była walka dwóch aniołów, czarnego i białego. Od tej pory dziewczynkę prześladują coraz to dotkliwsze wypadki. Niby drobne zdarzenia, zaczynają przemieniać się w coraz bardziej pechowe i nieprzyjemne. Czy da się zmienić los człowieka? Co ma począć dziewczynka po... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@Patiopea@Patiopea {}× 1

Tam gdzie spadają Anioły

7.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy poznajemy Ewę, ma ona 5 lat. Jej rodzice zajęci są pracą i nie poświęcają jej wiele uwagi, jednak jest do tego przyzwyczajona. Pewnego dnia straciła swojego Anioła Stróża, choć nie miała o tym pojęcia. Wpadła wtedy do wilczego dołu i złamała trzy żebra. Później nie było lepiej, a na drzewie przed jej oknem zaczął przesiadywać czarny ptak podobn... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@Suza@Suza {}

Tam gdzie spadają Anioły

5.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aniele Boży, Stróżu mój,... Anioły to swego rodzaju fenomen. Choć zwykle kojarzone są z jedną, konkretną religią, fascynują zarówno wierzących, jak i ateistów. Te wyjątkowo urodziwe, skrzydlate postacie bez trudu można znaleźć w naszych domach. Jedni preferują rozkoszne, pulchne bobaski, inni piękne, dostojne kobiety z rozwianymi włosami. Ogromną ... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

Ku chwale angelologii

17.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od dawna jestem wielbicielką Aniołów pod postacią wszelaką – kolekcjonuję figurki, obrazki, namiętnie czytam książki. Właśnie dlatego, skuszona pozytywnymi opiniami i niesłabnącą sławą, sięgnęłam po książkę Doroty Terakowskiej. ,,Tam gdzie spadają Anioły” ... musi stać się coś ważnego. I tak stało się w tej książce (jak bardzo aktualnej, dowie się... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@Paulka@Paulka {}× 1

"Tam gdzie spadają anioły"

16.11.2011

"Tam gdzie spadają anioły" - jest jedną z najlepszych książek Doroty Terakowskiej. Moim zdaniem ta pisarka była jedną z najlepszych polskich autorek książek. Do swoich powieściach zawsze wszczepiała kawałek własnej duszy. To dzieło pod tym względem nie różni się od innych. Opowiada ono o Ewie - dziewczynce, która w wieku pięciu lat straciło swojego... {} Recenzja książki Tam gdzie spadają Anioły

@Heyday@Heyday {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe