Recenzje książki "Upalne lato Marianny"

Dodaj swoją recenzję

Upalne lato Marianny

7.04.2014

"Upalne lato Marianny" to pierwszy tom z sagi rodzinnej, o którym od dawna myślałam kiedy planowałam listę książek na najbliższy czas. Przeczytałam już całą masę recenzji tego cyklu na innych blogach i przeważnie były to opinie pozytywne, a książka przypadła do gustu większości czytelników. Tym bardziej zachęciło mnie to do szybkiej lektury. Moje o... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

Miłość w zapomnianym, skrzywdzonym przez wojnę świecie

24.03.2014

"Może każdy kocha inaczej, Marie?" Katarzyna Zyskowska-Ignaciak jest trzydziestopięcioletnią polską pisarką i dziennikarką. Już we wczesnych latach młodości kochała pisać, tworzyć opowiadania. Upalne lato Marianny nie jest jej jedyną książka - Zyskowska-Igaciak może się pochwalić tytułami takimi jak: Niebieskie migdały, Przebudzenie czy Ucieczka ... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

@Rouee@Rouee {}

Zdarzyło się latem

22.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Upalne lato Marianny” Katarzyny Zyskowskiej-Ignaciak to niespodziewanie dobra, prawdziwa i ponadczasowa powieść o pierwszej miłości i jej konsekwencjach. Autorka utkała swoją opowieść na kanwie wspomnień jej dziadków, a „Upalne lato Marianny” jest pierwszym tomem rodzinnej sagi. Wakacje 1939 roku. W powietrzu czuć wojenne niepokoje, ale na wsi ż... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

@MarKo@MarKo {}

:)

3.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są książki, które przechodzą bez echa, a są i takie, które potrafią się wyryć w pamięć na bardzo długo. Taką książką, którą ciężko mi będzie zapomnieć bez wątpienia jest „Upalne lato Marianny”. Książka, która na pozór wydała mi się nie ciekawa. Okładka, która nie przyciąga wzroku, nudny pierwszy rozdział, który sprawił, że odłożyłam książkę na pół... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

Summer of '39

20.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnie wakacje przed wyjazdem na studia to czas wyjątkowy dla każdego nastolatka. Jeszcze pod bezpiecznym okiem rodziców, a jednak już za chwilę w nieznanym mieście, wśród obcych ludzi, gdzie będziemy zdani wyłączni na siebie. Ale lato Marianny było wyjątkowe również z innych powodów. Przede wszystkim, w sierpniu 1939 roku w powietrzu wisiało ogr... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

@malaM@malaM {}

zapach gorącego lata i młoda pełna ognia i żaru dziewczyna...

1.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą książką tej autorki, którą przeczytałam było "Przebudzenie". Lektura ta bardzo mi się podobała i do dzisiaj mam ją w swojej biblioteczce prywatnej, pomyślałam więc sobie, że warto zapoznać się i z innymi napisanymi przez panią Katarzynę pozycjami. Po skończeniu przygody z "Upalnym latem Marianny" wiem już na pewno, że sięgnę i po pozostałe... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

Upalne lato Marianny

12.11.2012

"Upalne lato Marianny" to powieść, o której ostatnio było bardzo głośno. Czytałam, wiele recenzji i dziwiłam się, co ta książka może mieć szczególnego. Teraz, gdy powieść już za mną wiem, że pozycja autorstwa Pani Kasi jest magiczna i klimatyczna, na tyle, że spokojnie zasługuje na miano bestsellera! Marianna mieszka na mazowieckiej prowincji w uro... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

Upalne lato Marianny

29.09.2012

Katarzyna Zyskowska-Ignaciak urodziła się w 1979 roku. Jest osobą wszechstronnie uzdolnioną, absolwentką dziennikarstwa i marketingu. Poszukiwała swojej drogi nagrywając piosenki dla dzieci, malując, grając na pianinie czy pisząc. Ostatecznie poświęciła się pisaniu. Znana jest z powieści takich jak Niebieskie migdały, Przebudzenie, Ucieczka znad ro... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl