Recenzje książki "Więzy nieba"

Dodaj swoją recenzję

WIĘZY NIEBA

6.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pęd powietrza zatrzepotał ubraniem, rozwiał długie, ciężkie sploty moich włosów. Byłam niezwyciężoną panią nieba i powietrza. Nikt nie śmiał mi rzucić wyzwania, zranić mnie czy uwięzić”. Była Ziemia, czas na Powietrze… Aspasia długie lata żyła jako niewolnica pod jarzmem Cyrus jednej z największych handlarek niewolników w imperium. Przez ten... {} Recenzja książki Więzy nieba

Powietrzny statek i "żywiołowa" kapitan

17.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aspasia jest kapitanem niezwykłego statku, który pomaga uwalniać z niewoli kobiety i dzieci jednocześnie ryzykując przy tym życie. Dlaczego? Otóż dlatego, że jest Żywiołem powietrza i to na tyle potężnym, aby móc poderwać cały statek z wody w powietrze. Ah… gdyby można byłoby zobaczyć coś takiego na żywo! Na pewno wyglądałoby to cudownie. No ale ... {} Recenzja książki Więzy nieba

Była moc ziemi to czas na powietrze

29.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aspasia została, jako małe dziecko, rozdzielona z rodziną. Teraz stara się zrobić wszystko, by ich odnaleźć. Podejmuje współpracę z Cyrus i zostaje kapitanem statku, musi się spieszyć, bo kobieta jest coraz bliżej odkrycia prawdy o niej i jej poszukiwaniach. Asp jest Żywiołem i kontroluje powietrze, teraz musi wyruszyć na naprawdę trudno misję. Je... {} Recenzja książki Więzy nieba

@paulina0944@paulina0944 {}× 1

O Aspasii, która włada powietrzem.

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Więzy nieba” to moje drugie spotkanie z twórczością A.C. Gaughnen. I drugie, które mogę zaliczyć do niezwykle udanych. Zaskoczył mnie wprawdzie fakt, że druga część nie jest bezpośrednią kontynuacją poprzedniczki, a otrzymujemy zupełnie inną historię, powiązaną jednak poprzez bohaterów z „Berła Ziemi”. Jak sama nazwa cyklu mówi, każda książka to ... {} Recenzja książki Więzy nieba

Wiatr wolności i świeżość morskich fal

22.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Więzy Nieba" A.C. Gaughen to drugi tom cyklu "Żywioły" od wydawnictwa Uroboros. Tom pierwszy, "Berło ziemi" miało premierę rok temu i wciągnęło mnie w swój świat mocy tak, że z niecierpliwością czekałam na nową przygodę, która okazała się tak samo dobra jak poprzednia. W tym tomie autorka daje nam nową główną bohaterkę, Aspasie. Dziewczynę pełną... {} Recenzja książki Więzy nieba

Inni Piraci

14.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Byłam bardzo ciekawa tego drugiego tomu, bo nie powiem, że trochę nie za bardzo podobała mi się końcówka pierwszego. Wszyscy mówili, że jest o innych bohaterach, ale jak się okazuje nie do końca. Historie są powiązane i owszem teoretycznie nie trzeba czytać pierwszego tomu, ale nie wiem czy bym się odnalazła w końcówce drugiego bez jego zn... {} Recenzja książki Więzy nieba

Powietrze.

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Więzy nieba” A.C. Gaughen to drugi tom cyklu Żywioły. Pierwszy tom porwał mnie całkowicie, lecz również złamał moje serce. Liczyłam, że drugi tom je sklei, bądź zapomnę trochę o tym co działo się w “Berle ziemi”. “Więzy nieba” są oddzielnym tomem, który można czytać bez znajomości poprzedniego, lecz osobiście nie polecam tego robić. Otrzymujemy w... {} Recenzja książki Więzy nieba

Druga, czytelnicza wyprawa do fascynującego świata cyklu "Żywioły".

{} WYBÓR REDAKCJI
19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jesienią ubiegłego roku mieliśmy przyjemność poznać pierwszą część fascynującego cyklu fantasy "Żywioły", autorstwa A.C. Gaughen. Cyklu, przedstawiającego niezwykły świat magii żywiołów natury, w którym obdarzeni ów mocą są narażeni na wielkie niebezpieczeństwo ze strony tych, którzy nim władają. Druga odsłona serii nosi tytuł "Więzy nieba" i ocz... {} Recenzja książki Więzy nieba

@Uleczka448@Uleczka448 {}× 7
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe