Recenzje książki "Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz"

Dodaj swoją recenzję

Mity wokół Śmierci

5.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

U każdego z nas prędzej, ale lepiej później nadejdzie moment wybrania się w ostatnią podróż, czyli w odejście z tego świata. Towarzyszą temu różne mity, a przede wszystkim strach, co z nami będzie, czy aby na pewno nie obudzimy się w grobie. Do tego dochodzą wszystkie sprawy związane z pochówkiem począwszy od popularnego problemu „urna, czy trumna... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

@Grzechuczyta@Grzechuczyta {}× 10

Za wrotami śmierci

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie tematy, o których się nie mówi. Wywołane do tablicy powodują konsternacje i niezręczną ciszę. Boimy się o tym mówić ze strachu, że przywołamy coś. To coś nie przyniesie niczego dobrego. Spowoduje ból, strach i wszechogarniającą pustkę. Potem nie będzie już niczego. Przyjdą same złe i trudne chwile. Odczuwamy lęk, kiedy ktoś mówi, że doświ... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

Mobilizacja do podjęcia trudnych tematów.

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Śmierć dotyka wcześniej czy później każdego człowieka, bez względu na pochodzenie, poglądy polityczne czy wyznanie. Najczęściej przychodzi za wcześnie, a dodatkowo w naszym społeczeństwie wciąż jest traktowana po macoszemu i odsuwana na później. Czasem tylko się zdarzy, że starsi ludzie jakby ją przeczuwając, chcą zabezpieczyć te ostatnie chwile, ... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

@agulkag@agulkag {}× 12

Wszystko co powinieneś wiedzieć zanim umrzesz

19.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Całe życie o coś walczymy, o lepsze jutro, awans, większe pieniądze, względy innych. A jutra może już nie być. Są sytuacje, w których stajemy się bezradni. Tak się po prostu dzieje. W obliczu śmierci jesteśmy nadzy. I to o co tak zabiegaliśmy nie ma znaczenia. Śmierć powoduje, że wszyscy jesteśmy równi. Świat wypchnął przemijanie na margines. Tak ... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

Rozmowy o śmierci

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy wyobrażaliście sobie kiedyś własną śmierć? Czy zdarzyło się Wam pomyśleć wychodząc z domu, że możecie już do niego nigdy nie wrócić? Czy leżąc w łóżku przed zaśnięciem naszła Was kiedykolwiek myśl, że możecie rano się nie obudzić? Ja na wszystkie powyższe pytania odpowiem negatywnie i sądzę, że podobnej odpowiedzi udzieli większość młodych lu... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

Śmierć o ludzkiej twarzy

1.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie odkrył Ameryki ten, kto powiedział, że wszyscy umrzemy. Śmierć to naturalna kolej rzeczy, nieodłączny element życia. Jednak jak zauważa Małgorzata Węglarz nie lubimy i nie umiemy o niej rozmawiać. Często odkładamy ten temat na "wieczne nigdy", a później jest już za późno. Uważam, że tytuł tej książki trafia w punkt i idealnie opisuje to, co po... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

Wszyscy umrzemy

17.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Dlaczego boimy się mówić o śmierci? Jak wygląda polska branża pogrzebowa? Czy podczas przebierania zwłokom naprawdę łamane są kości? Co dzieje się z naszym ciałem po śmierci? Dlaczego łatwiej jest otworzyć swój zakład pogrzebowy niż budkę z hot dogami? Kto zajmuje się sprzątaniem domów po śmierci właściciela? Jakie stare (choć wciąż żywe) zwy... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

@mewaczyta@mewaczyta {}× 4

Śmierć to temat tabu - recenzja "Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz. Tajemnice b...

17.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz. Tajemnice branży pogrzebowej” to reportaż, w którym autorka porusza sprawy związane ze śmiercią. Znajdziemy tam wywiady z osobami z branży funeralnej, spis różnych zabobonów, nowoczesne techniki i sposoby pochówku. Ogólnie nie czytam reportaży. Zdarzyło mi się to może kilka razy. Jednak w tym wypad... {} Recenzja książki Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim umrzesz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl