Recenzje książki "Za nasze winy"

Dodaj swoją recenzję

Szanuj matkę swoją

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam słabość do familijnych sag. Z jakiegoś powodu takie historie wciągają mnie po same uszy. Przyglądanie się, jak rodzina ewoluuje w kolejnych pokoleniach, co kształtuje jej członków jest niesamowitym doświadczeniem. Jest to taki proces, który często umyka nam w codziennych sprawach, a może warto zastanowić się kim byli nasi pradziadkowie. Co spr... {} Recenzja książki Za nasze winy

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 1

"Za nasze winy"

10.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Chciałeś się tułać po świecie, będziesz się tułał, ocierając o śmierć bliskich, aż czwarte pokolenie zmaże twe winy.” Autorka przenosi nas do czasów bardzo odległych, do pierwszej polowy XVIII wieku, mamy okazję poznać rodzinę Neubinerów i z nimi przemierzać ich życiowe, poplątane, trudne życiowe ścieżki. Ludwik Neubiner zostaje ciężko ranny... {} Recenzja książki Za nasze winy

Saga historyczna

21.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień doberek! 😘😘 Jak Wasze samopoczucie? Ja pomimo kilku kaw zasypiam 😴 Dzisiaj mam dla Was opinię książki "Za nasze winy" autorstwa Pani Ewy Bauer od wydawnictwa replika, jest to 1 część cyklu tułacze życie, kolejne "Kiedyś Ci wybaczę" i "Nigdy nie zapomnę". Powieść ta jest dla osób lubiących sagi historyczne i rodzinne. U mnie z tym bywa róż... {} Recenzja książki Za nasze winy

Przyjemna saga rodzinna z elementami historii

19.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Za nasze winy" to pierwszy tom sagi Tułacze życie Ewy Bauer. Kolejne "Kiedyś Ci wybaczę" i "Nigdy nie zapomnę" jeszcze przede mną i myślę, że się na nie skuszę. Jak z początku byłam bardzo uprzedzona do tego typu literatury, tak po przeczytaniu tej książki, myślę, że jednak sagi rodzinne nie są takie złe :) Widząc na samym początku drzewo genealo... {} Recenzja książki Za nasze winy

@justus228@justus228 {}× 1

Życie tułacze

10.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sagi rodzinne i historyczne wciąż cieszą się powodzeniem. Stała rzesza fanów zaraża nowych czytelników, bo powieści te czyta się po prostu dobrze. Szczególnie lubię gdy czasy współczesne mieszają się z tymi dawnymi, a historia wiedze przez stulecia, dodatkowo krążąc wokół jednego rodu. „Za nasze winy” Ewy Bauer to pierwsza część cyklu „Tułacze ... {} Recenzja książki Za nasze winy

@justyna_@justyna_ {}× 1

Saga rodzinna

3.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" ... w rodzinie najważniejszy jest szacunek, miłość i pamięć o bliskich." Ewa Bauer to pisarka, o której istnieniu wiedziałam, ale nie miałam okazji poznać twórczości Pani Ewy. Na szczęście już to nadrabiam, a Za nasze winy jest pierwszą częścią sagi rodzinnej Tułacze życie. Już pierwszy rzut oka na okładkę powoduje, że chce się po książkę sięg... {} Recenzja książki Za nasze winy

@rudemysli71@rudemysli71 {}× 4

"Za nasze winy"

18.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Druga połowa XVIII wieku. Joseph Neubiner pragnie na stałe zamieszkać w spokojnym miejscu. Dotąd jego przodkowie prowadzili tułacze życie. Udaje się wraz z rodziną na tereny Królestwa Galicji i Lodomerii. Tam w niewielkiej osadzie Łany rozpoczynają spokojne życie. Jednak czy naprawdę będzie spokojne? Towarzyszy im bowiem tajemnicza moneta. Czy zaw... {} Recenzja książki Za nasze winy

Piękna, intrygująca i poruszająca saga rodzinna...

{} WYBÓR REDAKCJI
24.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli tylko marzymy o czytelniczej wyprawie do świata wielkich emocji, namiętności i prawdy o ludzkim życiu, to nie można wymarzyć sobie lepszej i wspanialszej przewodniczki, aniżeli Pani Ewa Bauer. Ta wielce doświadczona, popularna i ceniona polska autorka uwodniła bowiem nie raz już swoją twórczością to, że niezależnie od nurtu, w jaki wpisują... {} Recenzja książki Za nasze winy

@Uleczka448@Uleczka448 {}× 3
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe