Recenzje książki "Zakazany owoc"

Dodaj swoją recenzję

Ciekawa powieść

5.08.2021

Książkę mimo swojej objętości dobrze i dość szybko się czyta. Momentami troszeczkę mnie nudziła, ale historia zawarta w powieści jest bardzo interesująca. Książka jest dobrze skonstruowana z kilkoma wątkami miłosnymi na pierwszym planie i rodzinną tajemnicą. Jak to zazwyczaj bywa z tajemnicami, krąży ona wokół rodziny kładzie się cieniem na losach... Recenzja książki Zakazany owoc

Zakazany owoc, któy nie jest jabłkiem

17.06.2021

Każda kolejna książka Jojo Moyes wzbudza przyspieszone bicie serca u fanek autorki. Dodatkowo cieszy oko, kiedy wydawnictwo zachowuje spójność cyklu i tworzy okładki na podstawie jednego schematu. Przed Państwem „Zakazany owoc”, nowa powieść (a właściwie wznowienie wydanej w 2006 roku powieści) autorki. Jojo Moyes tym razem sięga po znany i lub... Recenzja książki Zakazany owoc

@justyna_@justyna_ × 2

Przejmująca opowieść!

7.06.2021

Jojo Moyes to jedna z moich ulubionych autorek powieści obyczajowych. Zawsze z utęsknieniem wyczekuję jej kolejnej odsłony. I chociaż powieść „Zakazany owoc” jest u nas wznowieniem, z niecierpliwością czekałam na tę ksiażkę, bo nie miałam okazji poznać jej wcześniej. Dwa różne wątki, dwie zupełnie inne dziewczyny i czasy, w których przyszło im ... Recenzja książki Zakazany owoc

Zakazany owoc

6.06.2021

Zawsze z niecierpliwością czekam, kiedy Wydawnictwo Znak poinformuje o premierze kolejnej powieści Jojo Moyes. Na szczęście na początku tego miesiąca moja cierpliwość została wynagrodzona, ponieważ do księgarń trafiło wznowienie jednej ze starszych powieści autorki pod tytułem Zakazany owoc. Od jesieni ubiegłego roku nie przeczytałam żadnej jej ks... Recenzja książki Zakazany owoc

Zakazany owoc

5.06.2021

Książka została podzielona na trzy części. Pierwsza opowiada o losach mieszkańców nadmorskiego miasteczka Merham sprzed wieku, a w szczególności Lotti, dziewczyny którą opiekowała się pewna rodzina w czasie II wojny światowej. Lotti dorasta i zaczyna różnić się o przebranej rodziny. W drugiej części przenosimy się pół wieku do przodu. Mamy tu proj... Recenzja książki Zakazany owoc

@iza.81@iza.81 × 2

"Zakazany owoc"

5.06.2021

„Żeby przeżyć. Czasami trzeba po prostu ruszyć dalej. To jedyny sposób." Dwie ramy czasowe, dwie bohaterki, dzieli je pół wieku. Nadmorska miejscowość Merham, tutaj życie toczy się swoim spokojnym rytmem, wszyscy się dobrze znają. Lata pięćdziesiąte ubiegłego wieku, to trudny, pokomplikowany świat Lottie. Dziewczyny, która wychowywała się w rodzi... Recenzja książki Zakazany owoc

Zakazany owoc

4.06.2021

Hej! Jak wam mija ten długi weekend? Ja mam jutro przerywnik na pracę 🤭 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - - Pewnie większość z was zna twórczość Jojo Moyes. Od jakiej książki rozpoczęła się u was przygoda z tą autorką? UU mnie była to książka "Zan... Recenzja książki Zakazany owoc

Czasem trzeba iść pod wiatr.

4.06.2021

Daisy nie wie, jakim cudem znalazła się tu, gdzie jest teraz- stoi na moście, blokując drogę, a jej kilkumiesięczna córka spokojnie śpi w foteliku z tyłu samochodu. Nie może ruszyć; to właśnie w tym miejscu Daniel po raz pierwszy wyznał jej miłość. A jego już nie ma. Opuścił je obie, zaszywając się gdzieś wśród znajomych, choć obiecywał, że zawsze... Recenzja książki Zakazany owoc

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl