Recenzje książki "Zbawiciel"

Dodaj swoją recenzję

Tajemnicze zamachy w Szczecinie

30.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każde miasto ma swoją historię, to nic odkrywczego. Są jednak miejsca, z którymi wiążą się tajemnice, opowieści, mnóstwo zagadek; są też ludzie, którzy uwielbiają dociekliwie sprawdzać prawdziwość zasłyszanych historii i poszukują prawdy. Leszek Herman zafascynowany dziejami Szczecina stworzył ciekawą serię książek poświęconych temu miastu. "Zbawi... {} Recenzja książki Zbawiciel

Zbawiciel czy pogrążyciel?

5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Halo! Wołam Netflix na nakanapie.pl! To będzie bardzo nieobiektywne spojrzenie na Zbawiciela. Jestem fanatycznie zafascynowana umysłem Hermana. Miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z autorem jeszcze w przedpandemicznym świecie, dla dość hermetycznej nazwijmy to, grupy osób. Jest to człowiek niezwykle skromny, na granicy nieśmiałości, który... {} Recenzja książki Zbawiciel

@phd.joanna@phd.joanna {}× 2

Pierwsze podejście do "Zbawiciela"

6.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Zbawiciel” Autor: Leszek Herman Cykl: Sedinum (tom 4) Wydawnictwo: Muza Data wydania: 14 października 2020 Ilość stron: 606 stron Cena: 49,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩✩✩ Akcja książki ma miejsce w Szczecinie, gdzie trwa praca nad renowacją zniszczonych w czasie wojny spichlerzy. Główni bohaterowie, dziennikarka Paulina i jej partner... {} Recenzja książki Zbawiciel

@mrsbookbook@mrsbookbook {}× 2

Szczecin opanował strach.

23.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znika jedna z osób pracująca nad rozbiórka spichlerz w Szczecinie. Potem wybucha bomba w katedrze, na miejscu są kwiaty, tajemnicze znaki, a do dziennikarzy dociera manifest. Wypadki się powtarzają jednak policja ich nie łączy, sceptycznie podchodząc do tych rewelacji. Dodatkowo przybywają przyjaciele zajmujący się odkrywaniem skarbów i im też kto... {} Recenzja książki Zbawiciel

@sandrajasona@sandrajasona {}× 13

Szczecin przestanie istnieć?

16.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W moim mieście dochodzi do serii groźnych wybuchów. Dlaczego Zbawiciel zabija? Co chce osiągnąć? Leszek Herman powraca z wciągającą powieścią przygodową, której akcja rozgrywa się w moim malowniczym Szczecinie. Sięgnęłam po „Zbawiciela” od @Link i przepadłam. Miałam co do tej książki pewne podejrzenia – wiedziałam, że może mnie wciągnąć, ale mi... {} Recenzja książki Zbawiciel

@Zaneta@Zaneta {}× 3

Coś nie tak...

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zalane betonem piwnice. Ataki bombowe. Spadające płatki kwiatów. Tajemnicze maile. Rozłam w redakcji „Dziennika”. Jak te wydarzenia mogą się łączyć? To było moje pierwsze spotkanie z autorem. Byłam zaciekawiona, zwłaszcza gdy zobaczyłam kilka interesujących mnie tematów w zapowiedzi. Jednak muszę na wstępie powiedzieć, ze się ciutkę zawiodłam. Fab... {} Recenzja książki Zbawiciel

On uratuje nas wszystkich!

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pełna obaw sięgałam po książkę Leszka Hermana. Huczny tytuł „polski Dan Brown” może być jednocześnie zaszczytem jak i obelgą. Jak było tym razem? Czy Polak też potrafi połączyć w całość symbole, zbrodnie i śledztwo? „Zbawiciel” to czwarty tom serii Sedinum, lecz można czytać je oddzielnie. Pełna zwrotów akcji opowieść gatunkowo jest bliska niejedn... {} Recenzja książki Zbawiciel

Dobra książka sensacyjna

2.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie znałam twórczości Leszka Hermana, ale pochlebne recenzje poprzednich powieści zachęciły mnie do sięgnięcia po "Zbawiciela" i nie żałuję. To historia wielowątkowa, której motywem przewodnim jest szukanie winnego zamachów w Szczecinie. Na trop, wydawać by się mogło, trafiają dziennikarze jednej ze szczecińskich gazet, jednak nieprzychylne nasta... {} Recenzja książki Zbawiciel

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl