Recenzje książki "Zła Królowa"

Dodaj swoją recenzję

Zła królowa

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziękuję wydawnictwu Jaguar za książkę! Szesnastoletnia Kaye podróżuje z miasta do miasta wraz z zespołem rockowym swojej matki. Żyje rutyną do momentu, w którym nie zostaje zmuszona powrócić do rodzinnej miejscowości. Tam dowiaduje się, kim tak naprawdę jest i czego się od niej oczekuje. Kaye odkrywa, że stała się pionkiem w grze dwóch potężnych... {} Recenzja książki Zła Królowa

Zła królowa

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kaye od najmłodszych lat rozmawia z elfami. Mimo to wiedzie normalne życie. Do momentu, kiedy na swojej drodze spotyka elfa Roibena i udziela mu pomocy, tym samym zwracając na siebie uwagę Jasnego i Ciemnego Dworu. Czy to wszystko jest jedynie wybujałą wyobraźnią dziecka czy może jednak ziarenkiem prawdy, oznaczającym przenikanie się świata magicz... {} Recenzja książki Zła Królowa

"Zła królowa" niezły początek

12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zła królowa" Holly Black. Na wstępie zaznaczmy, ta książka to debiut ( dzieła tej autorki wydawane są teraz niechronologicznie, jednocześnie nie jest to pierwsze wydanie tej książki w Polsce). Dlaczego chcę zaznaczyć, że jest to książka debiutancka? Ponieważ najzwyczajniej w świecie to się czuje. Nie każdy autor zaczyna z wysokiego C. Ważne jest ... {} Recenzja książki Zła Królowa

„Zmierzch kryje w sobie tyle samo prawd, co świt, a może nawet więcej, bo trudniej je zauważy...

2.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zła królowa to pierwszy tom serii Elfy ziemi i powietrzna. Jest debiutancka seria autorki, a ta książka została już kiedyś u nas wydana pod tytułem Danina. Wielkomiejska baśń. Z Holly Black spotkałam się wcześniej tylko raz przy okazji Okrutnego księcia. Książka ta była dobrą młodzieżówką, ale nie do końca spełniła moje oczekiwania i dlatego posta... {} Recenzja książki Zła Królowa

Zła królowa

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odkąd po raz pierwszy poznałam się z piórem Holly Black, moje życie czytelnicze trochę się zmieniło. Od tamtej chwili wiedziałam już, że będę chciała poznać wszystkie historie, jakie tylko wyjdą spod pióra tej autorki. Jak na razie idzie mi całkiem nieźle i za mną kolejna świetna lektura – tym razem pierwszy tom nowej trylogii. Czy był to stracony... {} Recenzja książki Zła Królowa

Ani dobra, ani "Zła Królowa"

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Holly, Holly, Holly... Przygodę z tą autorką rozpoczęłam od bardzo przykrej lektury "Lasu na granicy światów". Później przyszła kolej na serię "Okrutnego Księcia", która już podobała mi się o wiele bardziej. Teraz więc czas na debiut autorki i "Złą królową", którą umiejscowiłabym po środku. Nie była to książka dobra, ale nie była też zła. Ot taka ... {} Recenzja książki Zła Królowa

@Kasja@Kasja {}

Debiut na poziomie

27.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co powiecie na powrót do baśniowego świata elfów Holly Black? Tym razem autorka przedstawiła nam zupełnie inną historię. Historie z perspektywy ludzi, którzy dopiero wkraczają do wróżkowego półświatka. Bardziej zbliżoną do “Lasu na granicy świata”, niż “Okrutnego księcia”. I chociaż jest to debiut pisarski, dla większości czytelników zapewne będz... {} Recenzja książki Zła Królowa

Kolejny cykl o elfach

18.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za mną cała seria "Okrutny książę", która jak dla mnie była cudowna! Autorka powraca z nowym cyklem. "Zła królowa" to pierwszy tom z serii Elfy ziemi i powietrza. Życie Kaye należy do tych bardziej skomplikowanych. Jej mama śpiewa co rusz w innym klubie, z inną kapelą, więc ciągłe przeprowadzki to norma. Po pewnym przykrym zdarzeniu po koncercie ... {} Recenzja książki Zła Królowa

@pola841@pola841 {}× 3
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe