Recenzje książki "Złodziej dusz"

Dodaj swoją recenzję

Złodziej dusz. Heksalogia o Dorze WIlk. - Aneta Jadowska / Ina Books

12.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Heksalogia o Dorze Wilk. Złodziej dusz. ⭐⭐⭐⭐⭐ Heksalogia o Dorze Wilk wyszła spod pióra Anety Jadowskiej, której każda książka wiąże się z fenomenem. Jakiś czas temu skończyłam czytać ,,Złodzieja dusz” i jestem przekonana, że z lepszą książką nie mogłam trafić. Postać Dory (i Mirona też) spodobała mi się od pierwszych chwil, w których została u... {} Recenzja książki Złodziej dusz

Dora Wilk

17.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio dopadła mnie nie moc czytelnicza, więc zaczęłam przeglądać aplikacje z ebookami i audiobookami i tak natrafiłam na książkę autorstwa Anety Jadowskiej pt. “Złodziej dusz”, który jest pierwszym tomem heksalogi o Dorze Wilk. Praktycznie od pierwszych stron zostałam porwana w ten fantastyczny i magiczny świat, pełen kryminalnych zagadek nie t... {} Recenzja książki Złodziej dusz

Fantastyczne trio

23.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dora Wilk w ciągu dnia pełni funkcję policjantki w Toruniu, a wieczory spędza w magicznym Thornie. O co tu biega? Kobieta jest wiedźmą i ma dostęp do strefy dla "fantastycznych" po drugiej stronie Torunia. Oprócz podobnych Dorze znajdziemy tam jeszcze anioły, diabły czy samego wnuka Lucyfera czy wnuka anioła Gabriela... Ci wymienieni należą do pac... {} Recenzja książki Złodziej dusz

@Rakshell@Rakshell {}× 1

Wstrząsające przygody nieustannie napalonej wiedźmy

29.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po debiut młodej polskiej autorki, w najgorszym przypadku możemy oczekiwać klasycznego urban fantasy z subtelnymi próbami odświeżenia konwencji. I mniej więcej w taki sposób można w skrócie podsumować Złodzieja dusz. Przy okazji jednak książka zaoferowała nam coś, czego naprawdę trudno było się spodziewać. Dora Wilk to wiedźma, która n... {} Recenzja książki Złodziej dusz

Złodziej Dusz

14.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dora Wilk żyje i pracuje jednocześnie w dwóch światach. W świecie ludzkim jest jedną z lepszych policjantek w wydziale kryminalnym w Toruniu, natomiast w świecie magicznym, a jednocześnie w magicznej stronie Torunia - Thronie jest wiedźmą. W obydwu światach Dora ma do rozwiązania poważne zagadki i do obydwu zadań podchodzi bardzo poważnie, przez c... {} Recenzja książki Złodziej dusz

@Faustyna@Faustyna {}× 1

Sprzedałam duszę wiedźmie.

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tego mi było trzeba! Ostatnio na tapetę brałam głównie literaturę piękną, poruszającą trudne tematy. Miałam wrażenie, że wyssało to ze mnie cała energię i zdecydowanie potrzebowałam czegoś bardziej pozytywnego. Pomyślałam: a może by tak Jadowska? Opinie na temat jej twórczości są podzielone — jedni ją kochają, drudzy nienawidzą. Ja chciałam wyrob... {} Recenzja książki Złodziej dusz

@Bookinka@Bookinka {}× 2

Złodziej dusz

20.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość Anety Jadowskiej miałam okazję poznać już przy okazji czytania powieści Martwy sezon. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że właściwie po niedługim czasie przyjdzie mi przeczytać kolejną powieść właśnie tej autorki, a mój wybór padł na złodzieja dusz. Seria o Dorze Wilk jest jedną z najbardziej zachwalanych serii polskich autorów. No i nie mog... {} Recenzja książki Złodziej dusz

Niezwykle udane połączenie fantastyki z kryminałem

11.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Złodziej dusz" autorstwa Anety Jadowskiej rozpoczyna kilkutomową serię o Dorze Wilk, charakternej wiedźmie i policjantce zarazem. Mimo, że rzadko sięgam po fantastykę, to przedstawiona w książce historia pochłonęła mnie całkowicie, a nawet przypomniała mi moją młodzieńczą fascynację magią. Połączenie wątków kryminalnych z magicznymi sprawiło, że ... {} Recenzja książki Złodziej dusz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl