Recenzje książki "Złodziej Pioruna"

Dodaj swoją recenzję

Złodziej pioruna

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Percy Jackson i bogowie Olimpijscy Złodziej Pioruna To historia zwykłego nastolatka, który ma problemy z koncertem i nauka więc musi często zmieniać szkoły. Lecz wszystko się zmienia gdy na wycieczce szkolnej do muzeum zostaje zaatakowana przez swoją nauczycielke matematyki i zostaje przez nią oskarżony o kracierz pioruna Zeusa.W późniejszych wy... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Percy Jackson i bogowie olimpijscy: Złodziej Pioruna

31.05.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na przygodę z Percy Jacksonem wyruszyłam dzięki koleżance z akademika – autorce bloga Złodziejka Książek. W grudniu, dokładnie w okresie przedświątecznym pożyczyła mi pierwszy tom serii autorstwa Ricka Riordana, zachwalając wszystkie jego książki. Poświęciłam więc im swój czas i swoją uwagę. Czy było warto? Niebawem się przekonacie. Serię „Percy J... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Zeus i Posejdon się pokłócili

11.02.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moim ulubionym okresem w dziejach ludzkości jest Starożytność. Nie dlatego, że ciekawią mnie ludzie, żyjący w tamtych czasach i praca przez nich wykonywana. Bardziej ciągnie mnie do mitów. Czytanie ich jest dla mnie fascynującym przeżyciem. Nie ważne czy są to mity greckie, rzymskie, egipskie czy koreańskie. Każde z nich mnie ciekawią. Lubię czytać... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Dla miłośników mitologii i przygód!

18.10.2014

Perseusz Jackson ma dwanaście lat i jest dzieckiem z "problemami". Co roku wyrzucają go ze szkół z internatem przez zjawiska, które na pewno nie są jego winą, ale czy na pewno? Kiedy w szóstej klasie zabija swoją nauczycielkę od matematyki, która ma nietoperze skrzydła, zaczyna uważać, że ma nie po kolei w głowie. Na dodatek jego przyjaciel Grover ... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

@Neph@Neph {}

Rick Riordan: Złodziej pioruna

25.05.2014

Pamiętam moje pierwsze spotkanie z mitologią. Była to mitologia egipska, którą omawialiśmy w 3 klasie podstawówki, a ja zakochałam się wierzeniach starożytnych ludzi. Potem przyszła mitologia grecka i rzymska, która trochę mniej mi się podobała, ale teraz patrząc wstecz, wiem, że te religie kocham wszystkie po równo. Nagle autorzy postanowili wpleś... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

"Złodziej Pioruna" - Rick Riordan

10.01.2014

Pierwszy raz sięgnęłam po pozycję autorstwa Ricka Riordana. Książka tego amerykańskiego pisarza uważana jest za światowy bestseller. Czytałam wiele pozytywnych opinii tejże książki (ekranizacja też wiele mówi, bo przecież słabych pozycji nie zamienia się w film) i w końcu skusiłam się na jej przeczytanie. Książka rozpoczyna serię przygód 12-letni... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Złodziej pioruna

17.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O bogach greckich każdy słyszał na języku polskim. Mity są dla nas bajkami, co prawda całkiem ciekawymi bajkami, ale pozostają nadal tylko wymysłem ludzi żyjących długo przed nami. Czy wpadłoby Wam jednak do głowy, że ci bogowie to nie żaden wymysł, a prawdziwe istoty, które mają wpływ na nasz los? Jeśli tak, to już na pewno nie wyobrażaliście sobi... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

"Złodziej pioruna" - Rick Riordan

22.09.2013

Po pierwszy tom serii "Parcy Jackson i bogowie Olimpijscy" sięgnąć chciałam od dawna, mimo, że nie widziałam specjalnego powodu, aby to uczynić. Nie, nie przyciągnęły mnie nawiązania do mitologi, bo ja słysząc słowo "mit" myślę - "co za brednie." To co w takim razie? Ach, no tak! Pewna wielce wkurzająca osoba (żartuję oczywiście) mawiała - "przeczy... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe