Recenzje książki "Zmierzch"

Dodaj swoją recenzję

Polecam

23.11.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

fajna lekka fabuła ,,, polecam

Zmierzch

19.10.2013

Każdy w swoim życiu chociaż raz spotkał sie z historią Belli i Edwarda. Według mnie po prostu nie ma takiej osoby, która chociażby nie słyszała o tej fenomenalnej książce. Bella przeprowadza sie do miasteczka, w którym ciągle pada deszcz. Jej matka Esme, wyszła za mąż za Bill'a, który jest footbollistą i musi wiecznie zmieniać miejsce zamieszkania... {} Recenzja książki Zmierzch.

Historia Belli i Edwarda raz jeszcze

3.08.2013

Ogromna sława bestsellerowej sagi "Zmierzch" doprowadziła nie tylko do filmowej ekranizacji, ale również do stworzenia komiksu na jego podstawie. Jako że zakupiłam całą sagę i przeczytałam, a także obejrzałam wszystkie filmy, chciałam również zapoznać się z komiksową wersją. Siedemnastoletnia Isabella Swan przeprowadza się do ponurego miasteczka... {} Recenzja książki Zmierzch Powieść ilustrowana

"Zmierzch

23.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zmierzch", czyli książka, która spowodowała sporą rewolucję w życiu wielu nastolatek. W jednej chwili wszystkie zaczęły się interesować wampirami, a autorzy książek też nie pozostali dłużni, chcąc sprostać wymaganiom statystycznej nastolatki, zaczęli wykorzystywać motyw wampira, wilkołaka w swoich powieściach. Tego typu książki namnożyły się jak g... {} Recenzja książki Zmierzch.

Zmierzch

11.02.2013

Stephenie Meyer jest autorką sagi „Zmierzch”, która ukazała się w latach 2005-2008. Cykl ten składa się z czterech części, każda z nich zyskała miano bestsellera. „Zmierzch” opowiada historię siedemnastoletniej Belli Swan, która przeprowadza się do ojca, gdy jej matka rusza z nowym mężczyzną na podbój sportowego świata. Dziewczyna nie jest zadowolo... {} Recenzja książki Zmierzch.

Nasza recenzja książki "Zmierzch"

13.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje "SMF: To od "Zmierzchu" zaczął się szał na książki o wampirach i wilkołakach, więc jeżeli ktoś czyta takowe to powinien to przeczytać. Gruba, ciekawa, lecz nie porywająca. Oczywiście dla fanów książek tego typu to pozycja obowiązkowa, wręcz klasyka. Ja przeczytałam, bo wszyscy tak zachwal... {} Recenzja książki Zmierzch.

Nie przejmuj się. - szepnął mi do ucha. - Gdybym mógł śnić, śniłbym tylko o tobie. I nie wstydziłbym się tego.

16.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wampiry - zimni, nieczuli krwiopijcy myślący jedynie o przyjemności, jaką czerpią z żerowania na żywych istotach. Znany już na całym świecie Zmierzch przedstawia ich z nieco innej strony. Edward, będący miłością głównej bohaterki, jest jednym z przedstawicieli tego gatunku. Swoim wyglądem potrafi oczarować każdą osobę, której wzrok sięga do miejsca... {} Recenzja książki Zmierzch.

"Zmierzch"

31.07.2012

Przed przeczytaniem „Zmierzchu” słyszałam, że to książka typowo dla nastolatek i niepoprawnych romantyczek , teraz już to wiem na pewno. To „Romeo i Julia” XXI wieku. Tyle tylko, że Romeo ma kły, żywi się krwią a jego serce nie bije już od prawie stu lat. Ale zacznijmy od początku. Akcję powieści rozpoczyna przeprowadzka siedemnastoletniej, niezdar... {} Recenzja książki Zmierzch.

{}