Recenzje książki "Żmijowisko"

Dodaj swoją recenzję

Żmijowisko

13.05.2022

Grupa przyjaciół z czasów studiów wyjeżdża co roku na wspólne wakacje, aby pielęgnować dawne relacje. Urocze, odcięte od świata Żmijowisko, to idealne miejsce, by odciąć się od stresów nagromadzonych przez rok intensywnego życia w mieście. Nastoletnia córka jednej z par nie jest jednak zachwycona wakacjami w towarzystwie imprezujących trzydziestol... Recenzja książki Żmijowisko

ballada o złym człowieku, reakcji łańcuchowej i niepogrzebanym żalu

19.01.2022

przyznam, że dałam się totalnie owinąć autorowi wokół palca i pozwoliłam, aby wodził mnie, jak mu się zapragnie. słaby byłby ze mnie śledczy, chociaż pewnie mogłabym dojść do tego, co wydarzyło się wtedy w Żmijowisku. ale też jestem czytelnikiem, który pozwala książkom się zaskoczyć - nie spędzam godzin czy myśli na analizowaniu, zastanawianiu się... Recenzja książki Żmijowisko

@lemnisace@lemnisace × 1

Żmijowisko

16.06.2021

"Żmijowisko" jest interesującym przykładem książki, w wypadku której zgadzam się zarówno z bardzo negatywnymi, jak i pozytywnymi ocenami :). Czytało mi się szybko, intryga mnie interesowała, do jakichś trzech czwartych "Żmijowisko" było naprawdę ciekawym czytadłem, chociaż nie powiedziałabym, że kryminałem, bo wątki obyczajowe zdecydowanie przewa... Recenzja książki Żmijowisko

@S.anna@S.anna × 1

I tak będę Cię szukał...

29.03.2021

Ale czy na pewno? Realistyczny thriller psychologiczny pokazujący okoliczności, w jakich może się znaleźć każdy z nas. To było moje pierwsze spotkanie z twórczością pana Wojciecha Chmielarza, było całkiem udane. Grupa trzydziestolatków, przyjaciół ze studiów, co roku wyjeżdża wspólnie ze swoimi rodzinami na wakacje. Tym razem trafiają do zagub... Recenzja książki Żmijowisko

Tej właśnie nocy pękają tamy...

12.01.2021

Żmijowisko jest małą, ukrytą wśród drzew i jezior wsią, zaciszem wyposażonym w niewielkie gospodarstwo agroturystyczne, które przyciąga wczasowiczów spragnionych ciszy, relaksu i wypoczynku na łonie natury. Wydaje mi się jednak, że nazwa ta oddaje znacznie więcej - obrazuje nieco relacje bohaterów książki. Uczucia i emocje kłębią się, wiją, bywają... Recenzja książki Żmijowisko

Tyle emocji

3.01.2021

"Ładunek emocjonalny" - nietrudno zauważyć, że to było zapewne główne hasło pana Chmielarza, gdy siadał do pisania tej powieści. Wszystko ma być ciężkie, wszystko ma być... hmmm, "naelektryzowane", relacje między postaciami, ich wzajemne uczucia, ich lęki, wszystko ma nas przygniatać. Od samego początku dostajemy znaki, że mamy tenże ładunek odczu... Recenzja książki Żmijowisko

BA
@Bartlox
× 3

Fantastyczne, zaskakujące, intrygujące - Żmijowisko!

24.11.2020

"Żmijowisko" było moją pierwszą stycznością z twórczością Wojciecha Chmielarza i wobec tej książki nie miałem żadnych oczekiwań. Jednak już od pierwszych stron poczułem się zżyty z bohaterami. Pan Chmielarz fantastycznie wykreował bohaterów, krok po kroku odsłaniając nam ich portret psychologiczny. W momencie gdy dochodzi do zaginięcia młodej dzie... Recenzja książki Żmijowisko

Żmijowisko

9.11.2020

Może zacznę od tego, że to moje pierwsze spotkanie z autorem – przyznaje bardzo udane. Uwielbiam tajemnicze thrillery od których nie można się oderwać aż do rozwiązania zagadki mimo,że liczą sobie niemal 500 stron. Zaciekawiło mnie ,że mistrz kryminałów stworzył powieść mojego ukochanego gatunku. Atutem jest dla mnie również to, że losy bohaterów ... Recenzja książki Żmijowisko

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl